Wednesday, January 6, 2021

Epiphany



6 January, 2021. A date that won't be forgotten any time soon.

I knew that Trump was LARP-ing populism. I didn't expect him to LARP a putsch. 

Wtf. 


21 comments:

  1. Conspiracy theories abound already. The most popular is that the protesters who stormed the Capitol were Antifa...

    A bit like when liberals claimed that the Antifa riots this summer were really the work of right-wing radicals...

    ReplyDelete
  2. Whatever happened to that Dominion server supposedly secured in Germany?

    ReplyDelete
  3. Apparently, Mike Pence just unfollowed Trump on Twitter.

    ReplyDelete
  4. Det är ett patetiskt försök av en del Trumpanhängare att genomföra en kupp. Men om någon kommer att gynnas av detta är det Joe Biden och det demokratiska partiet

    Att en del av Trumps anhängare vill leka SA är ju lite... ehmm anmärkningsvärt.

    ReplyDelete
  5. Äsch! Vadå "SA"? Är det bara BLM som får kravalla utan att det ska göras nazireferenser?

    ReplyDelete
  6. Lekte man även SA när BLM nätan lyckades ta sig in vita huset och Trump fick evakureas? Eller man kanske lekte rödgardister som stormade vinterpalatset?
    Eller så bara skippar man nazi och bolsjevikreferenser och bedömer alla inblandade på egna meriter.

    ReplyDelete
  7. Det finns våld från vänstern också. Att BLM inte så lätt kan jämföras med SA beror inte på att de inte "kravallade" på et våldsamt sätt, utan att deras ideologi var "vänster". SA genomförde terroraktioner mot en etnisk minoritet (judarna) Medan BLM genomförde terroraktioner mot representanter för en etnisk majoritet.

    ReplyDelete
  8. Undrar vilket läger den dödade kvinnan tillhörde.

    ReplyDelete
  9. Det undrar jag med. Om hon tillhörde Trump-anhängarna måste hon väl ha skjutits av polisen.

    ReplyDelete
  10. PS. Jag sa förresten inte att de var en ny upplaga av SA utan att de "lekte" SA. I vilket fall som helst gynnade deras aktion Demokraterna och inte Trump.


    ReplyDelete
  11. Nja. Är till stor del besviken amerikansk arbetarklass som är rasande nu. Finns många svarta där också. Man har drabbats hårt av den globalistiska icke protektionistiska ekonmiska högerpolitik som nu kommer att återinföras till fullo.
    Sen går det absolut att hitta nazistiska trumpsupportrar men det är ungefär samma sak som att man kan hitta trotskistiska labour supportrar.
    Blir så i länder med stor folkmängd och i praktiken bara två partier.Alla möjliga konstiga grupperingar organiserar sig till stöd för endera sidan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Många i SA var också rasande över hur de drabbats av de ekonomiska krisen. Och deras politik hade förresten en del "vänster"-drag. Röhm talade om en "andra revolution" som skulle riktas mot kapitalisterna. Det var den främsta anledningen till att flera hundra SA-ledare sköts 1934.

      Delete
  12. Live Action Role Play. Levande rollspel på svenska.

    ReplyDelete
  13. PPS. För övrigt var SA inte representativ för vad nazismen blev senare. Om SA 1932 hade gjort något som liknade det som skede i Kapitolium skulle nog Hitler inte kommit till makten. Och om SA och Röhm hade fått makten 1933 skulle andra världskriget inte ha brutit ut.

    ReplyDelete
  14. Det hade blivi ett mer homofilt och mer socialistiskt maktövertagande. Det gillade inte etniskt tyska kapitalister. Nåja, inte det senare i alla fall. För deras del fick Hitler gärna angripa kapitalister men bara judiska sådana. Fan, kapitalister kan vara riktigt otäcka även mot varandra när det är profitabelt.

    ReplyDelete
  15. De villa också att SA skulle ersätta den reguljära armén vilket torde vara en annan anledning till att de måste krossas.Men om de hade lyckats ned detta skulle Tyskland aldrig ha varit kapabel till att starta ett världskrig.

    ReplyDelete
  16. Är hyfsat bekant med turerna kring SA. Kom att intressera mig för detta i samband med att jag upptäckte det eminenta bandet "Death in june". Mycket anspelningar på SA och homoerotik i deras låtar. Väldigt bra dock. Bandet har förmodligen helt oförskyllt anklagats för att vara nazister. Mot detta talar att man hade en av sina största spelningar i Tel Aviv.

    ReplyDelete
  17. Verkar som du får rätt i att det här baragynnar Bidenetablissemanget. Man had bara 12 poliser och ett litet metallstaket för att hindra folkmassan att ta sig in.Nu har Trumps twitter stängts ner och trumpsupportrar klassas som ett terrorhot.
    Tror polisen underbemannades avsiktlig av Trumpfientliga krafter med inflytande över polisen. Sen gicjk trumpsupportrarna i fällan.
    Fruktansvärt cyniskt mot de 12 poliserna. Verkar troligt att kvinnan som dog sköts när de underbemannade poliserna fick panik.

    ReplyDelete
  18. Joe Biden formally certified by Congress. I guess he can now LARP as Nerva for 4 years. Or 4 months?
    Unfortunately for the Dems and RINOs, there doesn't seem to be any Trajan waiting in the wings...

    The winter of the Empire is coming

    ReplyDelete