Friday, January 29, 2021

Veckans anti-Strasser

Eller "varför jag är hjärtlöst trött på trottar".

David Norths Socialist Equality Party (tidigare Workers League) är irriterade på Jimmy Dore, en vänsterradikal kommentator på nätet. Han är tydligen alltför strasseritisk, eller nåt sånt.

På engelska.

"Jimmy Dore promotes fascism"



12 comments:

  1. Dore lät normalt vänstervriden så sent som förra året. Till vänster om Sanders, stödde kanske Green Party. Nu vill han plötsligt ena både vänstern och högerpopulisterna! Den U-svängen måste ha ägt rum under de senaste månaderna, eller kanske veckorna.

    ReplyDelete
  2. Det finns milisgrupper i Michigan och annorstädes som utger sig för att stödja BLM och ibland kallar sig anarkister. SEP menar dock att de helt enkelt bara ljuger och trollar.

    ReplyDelete
  3. Lite tröttsamt med logiken "eftersom fascismen var en kvasi-socialistisk högerrörelse så måste alla populister som lånar idéer från både högern och vänstern vara fascister". Enligt den logiken är många vänsternationalister i tredje världen egentligen fascister. Men okej, SEP kanske faktiskt tycker så...

    ReplyDelete
  4. Och hur var det med de amorfa populiströrelserna i USA under perioden circa 1890-1940?

    ReplyDelete
  5. Sedan vet jag ju inte om Dore har rätt i det enskilda fallet.

    ReplyDelete
  6. Själv är jag väl något slags sosse-populist, ha ha.

    ReplyDelete
  7. Jag väntar skräckslaget på att du ska göra en ny version av Horst Wessel Lied, där "Hitlerfanan" är utbytt mot "SA-fanan".

    Men till dess vill jag, för att undvika alla missförstånd, länka till denna nygamla post. https://kiremaj70.blogspot.com/2021/01/julian-assange-och-wikileaks-tva.html

    ReplyDelete
  8. Nja, det skulle väl snarast vara en kombi av röda rosen och vasakärven, eller något sådant...

    ReplyDelete
  9. Vasakärven, bra idé. Var det inte em kung av Vasaätt som genomförde stora humanitära insatser i Centraleuropa, och en annan som spred den svenska kulturen ända till Poltava? ;-)

    ReplyDelete
  10. Engelbrekts vapen var för komplicerat. 😎

    ReplyDelete
  11. Hade verkligen inte Nils Dacke någon symbol? Som man i så fall skulle kunna använda för att markera att man *verkligen* inte accepterar att det lutheranska kätteriet erövrade Sverige?

    ReplyDelete
  12. Nej, inte så vitt jag vet.

    Det där med symboler är förresten ofta ganska märkligt. I stora svenska riksvapnet har vi ju Napoleons örn, och i Finlands presidentflagga finns det ett hakkors!

    ReplyDelete