Wednesday, September 6, 2023

Nere för räkning

Uträknad?

 

Jag stödjer som bekant Ukraina, men jag måste säga att den pro-ukrainska propagandan i våra kära massmedier ibland är direkt pinsam. Här är din översättningsguide…

”Putin har inte synts till på över ett år” = Han lever och har hälsan.

”Mariupol är Putins enda seger” = Putin har på under ett år krossat Ukrainas ekonomi, ockuperat den region som har flest naturtillgångar och några av de bördigaste områdena, drivit miljontals människor på flykt och attackerar ständigt landets städer och hamnar med drönare som Ukraina inte kan skjuta ned.

”Mariupols försvarare har evakuerats” = Azov-bataljonen har kapitulerat och de tillfångatagna soldaterna förts till rysskontrollerat område.

”Putin blir alltmer internationellt isolerad. Han vågade inte närvara i Johannesburg” = Nä, men han skickade Lavrov istället. Toppmötet i Joburg kommer att skapa världens största handelsblock, dominerat av Kina och Ryssland. Nästa BRICS-möte hålls 2024 i Moskva.

”Sanktionerna har krossat Rysslands ekonomi” = Whatever, whenever.

”Putin har tvingats vända sig till Iran och Nordkorea för att få ammunition, missiler och drönare” = Putin har alltså tillgång till ammunition, missiler och drönare.

”Ukraina kommer att få F-16-plan från västvärlden” = Dessa kommer att kunna sättas in i striderna först 2026. Eller var det 2027? Undrar vad som händer om Putin bombar flygfälten med drönare?

”Ryssland har förlorat så och så många soldater” = Ukraina har förlorat lika många. Och Ukraina har en mindre befolkning.

”Prigozhins kuppförsök har kraftigt försvagat Putin” = Prigozhin vem?

”Putin har snart inga vänner kvar” = Förutom Kina, Indien, Brasilien, Saudi-Arabien, Turkiet, råvarurika länder i Afrika, och så vidare. Men okej, han är ovän med Uffe Kristersson och den där Mussolini-kvinnan i Italien. Och Azov förstås.

”Putin skickar otränade, gamla eller handikappade soldater till fronten. Och så kriminella legoknektar på det” = Ukraina klarar inte av att besegra en armé bestående av otränade, gamla eller handikappade soldater (eller kriminella legoknektar).

”MEN OM DONALD TRUMP VINNER PRESIDENTVALET I USA KAN ALLT VARA FÖRLORAT” = Ja, okej, det här *kanske* är sant. Såvida inte Trump bara yrar som vanligt. Vilket inte kan uteslutas. Heller.  

1 comment: