Monday, September 6, 2021

Som man bäddar...


Hübinette är orolig för att den låga vaccingraden bland invandrare kommer att exploateras av SD (eller "TAN-högern" som han uttrycker saken) för att stigmatisera icke-svenskar ännu mer, något som kanske rentav kan avgöra riksdagsvalet 2022. Han refererar även en låst DN-artikel som uttrycker farhågor för att den så att säga "riktiga" anti-vaxx-rörelsen kommer att radikaliseras i höst, detta för att även Sverige börjat öppna upp för att införa vaccinpass. 

Det organiserade vaccinmotståndet består, ironiskt nog, inte av invandrare utan av svenskar som antingen är "högerextremister" eller "New Age". 

En sak som inträffat efter att inlägget skrivits är att SVT-nyheterna kontaktat samtliga riksdagspartier och frågat om deras inställning till vaccinpass. Det visade sig då att av de partier som tagit ställning var Vänsterpartiet det enda som entydigt säger nej till vaccinpass. Frågan är varför? Har Nooshi fått något memo om att de flesta ovaccinerade faktiskt är invandrare? Intressant är också att SD inte tagit ställning i frågan ännu. 

Själv är jag fortfarande orolig för att vi kan få en "het höst" och ännu hetare vinter med kravaller och annat, kanske inte i Sverige, men definitivt i andra länder i Europa, samt i USA. Detta om lockdowns fortsätter eller förnyas och/eller vaccinpass införs. Det allra värsta som kan hända vore om vaccinen faktiskt visar sig vara farliga på något sätt. Vad tror ni händer *då*? Kort sagt, det är nog inte bara virriga tanter med New Age-åsikter eller de gamla vanliga rättshaveristerna från tokhögern som kommer att bli "radikaliserade"... 

Det skulle inte alls förvåna mig om det blir raskravaller i USA p.g.a. vaccinpassen, som i oproportionellt stor utsträckning drabbar - just det - svarta. 

Okej, nu har jag predikat färdigt. Funderar *återigen* på att sluta kommentera politik här!

Tobias Hübinette (och DN) om radikalisering av vaccinmotståndare

No comments:

Post a Comment