Friday, September 17, 2021

Släpp partyknarkarna?


Två "drogliberala" inlägg, ett från Flamman, ett från en av "grannbloggarna". Rätt eller fel?

Släpp partyknarkarna - svensk narkotikapolitik drabbar de fattiga

THC, narkotika och Nils Bejerot

7 comments:

  1. Inser plötsligt att mitt inlägg du länkar till kan te sig, hmm, riktigt extremt... När alla inser det - hur många Facebook-vänner kommer jag då att ha kvar. ;-)

    ReplyDelete
  2. Är för en fortsatt strikt narkotikapolitik av en enda anledning:
    Orcherna i "orten" kommer inte att börja med lagliga arbeten bara för att narkotika legaliseras. Blir mer home-invasions och gud vet vad för att dessa människor ska kunna upprätthålla sin livsstil. Hellre knarkhandel än organhandel och slavhandel.

    ReplyDelete
  3. Att organhandel och slavhandel skulle börja blomstra för att THC tillåts är väl ett mycket originellt argument mot legalisering. Men, nej, jag tror inte på det.

    ReplyDelete
  4. Är rent spontant mot liberalisering. Visst, det brukar framställas som bra för arbetar- och underklassen, men är det inte egentligen bara ett sätt att legalisera övre medelklassens partyknarkande, samtidigt som under- och arbetarklassen lämnas vind för våg? I takt med att social segregering ökar behöver överklassen och övre medelklassen bry sig ännu mindre.

    En sak till. Många invandrare vill inte vaccinera sig för att de inte litar på staten eller "samhället". Om knarkmissbruket sprider sig som en löpeld bland dem, varför skulle de söka vård i den svenska sjukvården?

    Man kanske behöver mer repressiva instrument för att komma åt utbrett knarkmissbruk som hotar samhällets sammanhållning (inklusive invandrar-kommuniteternas och i USA de svarta kommuniteternas sammanhållning).

    ReplyDelete
  5. Jag vill alltså inte legalisera något annat än THC. I övrigt bör både innehav och försäljning etc. vara förbjudet, men bruk tillåtet. Det kan vara ett lika effektivt sätt att bekämpa tung narkotika som det är nu, men kommer göra det lättare för missbrukare att våga uppsöka vården.

    ReplyDelete
  6. Handlar inte specifikt om THC. Men tänk dig att allt olagligt som drar in pengar åt gängen i "orten" blir lagligt imorgon. Vad tror du kommer att hända då?

    ReplyDelete
  7. De försöker väl med något annat, kanske, men inte nödvändigtvis med samma framgång. Jfr alkoholförbudet i USA. Det uppstod en massa gangsterligor som sålde illegal sprit. Brottsligheten ökade. När förbudet togs bort minskade brottsligheten.

    ReplyDelete