Wednesday, January 17, 2024

Ånger

 


Välkommen till Woke-ligheten. Antagligen är skribenten medvetet diplomatisk eller också är hon förvirrad och inte så lite naiv. 

Det här är nämligen ingen "debatt" utan ett slags genusjihad från trans-aktivisternas sida. Dessutom kan man inte rätta till "misstagen" i den s.k. transvården *utan* att "ifrågasätta själva transbegreppet". 

Åtminstone kan man inte göra det utan att ifrågasätta *dagens* förhärskande transbegrepp. Den s.k. judisk-kristna traditionen torde vara unik i sitt ifrågasättande av alla alternativa könsidentiteter. Ändå är den nuvarande situationen på många sätt historiskt unik. Vad har dagens aktivism med hijras eller berdacher att göra? 

Men visst är det bra att en vänsterliberal(?) debattör på Aftonbladet börjar ifrågasätta den mest symboliskt potenta Woke-galenskapen. Jag menar, så att ingen tror att hon jobbar åt Elon Musks trollfabrik, Gårdarikes stolta väringar, eller något sådant...

Men hur har vi kunnat hamna här? För att förstå det måste man nog gå bra mycket djupare. Till analyser långt ut på högerkanten. Eller - faktiskt - lika långt ut i vänsterns marginaler. If you know, you know!    

Hur har transdebatten kunnat hamna här?

No comments:

Post a Comment