Thursday, February 4, 2021

Tänka sig, diktatur fungerar faktiskt



Okej, killar, det är slutsnackat, en miljard kineser kan inte ha fel. 

Diktatur fungerar faktiskt. Kommunistisk diktatur, närmare bestämt. Se länk nedan. 

Fast om man läser riktigt noggrant framgår det att Kina inte enbart använde extremt repressiva metoder för att stoppa smittan. De kombinerade detta med testning i massiv skala och satsningar på sjukvården. 

Vilket man inte alltid verkar ha gjort i de västländer där man också har "lock downs". Där har nedstängningen bara lett till massarbetslöshet! Så i slutändan är det nog inte bara folk i tredje världen som kommer att undra om inte det kinesiska systemet faktiskt är bättre...

Det vore en ganska märklig konsekvens av en pandemi som faktiskt började i...Kina.

Kina vinnare i stormaktskampen

5 comments:

  1. Den här bloggen har börjat låta väldigt pro-kinesisk sista tiden, vad har hänt, fick bloggaren ett erbjudande från triaderna hon inte kunde tacka nej till, eller är det ett besök i en opiumhåla som ställt till det?

    ReplyDelete
  2. Nja, det handlar väl mer om att jag gillar att säga obehagliga sanningar...

    ReplyDelete
  3. De Trump-anhängare i USA som klagar på hur Kina behandlar uighurer och Hong Kong kommer att få kaffet i vrångstrupen när 11 miljoner uighurer och 7 miljoner Hong Kong-kineser ansöker om asyl i USA. Se där, en annan obehaglig sanning!

    ReplyDelete
  4. Verkar svårt att få pålitlig info om coronaläget i Kina. Själv är jag mest nyfiken på om det stämmer att man framgångsrikt behandlat coronapatienter i stor skala med megadoser av c-vitamin intravenöst. Tankbilar med c-vitamin ska ha gått i skytteltrafik till sjukhusen.
    Kan vara mest ett sätt att lugna folket att man hypar c-vitaminet. Dock, det finns en del intressanta teorier även från vissa skolmedicinare i väst om varför det skulle kunna vara en vettig behandlingsmetod.

    ReplyDelete
  5. Intressant. Jag tror inte heller sista ordet är sagt om alternativa behandlingar. Läkemedelsbolagen kanske vill censurera Facebook?

    ReplyDelete