Thursday, February 18, 2021

Dåliga nyheter


Kampen mot klimatförändringarna går visst inte så bra... 

Global uppvärmning skapar jättehål i Sibirien

Kina byggde ett nytt kolkraftverk i veckan 2020


9 comments:

  1. Så vitt jag minns (men kan inte hitta det nu) skrev du för ett tag sedan att den globala uppvärmningen är reell, men att du inte tror att vi kommer att få se apokalyptiska scenarier. Det är jag tyvärr inte så säker på. Processen ser ut att ha gått snabbare än vad de flesta forskare verkat ha räknat ned.

    ReplyDelete
  2. Ja, det stämmer. Jag tror att det var i inlägget "Basic bitch". Blev ju lite mer orolig efter *de här* nyheterna...!

    ReplyDelete
  3. Och vad ska man säga om DETTA? Att Newsvoice är en förvirrad flumsida, eller att det kan ligga NÅGOT i en del som QAnon sa? https://newsvoice.se/2021/02/trumpadministrationen-tillslag-pedofilringar-globalt/

    ReplyDelete
  4. Intressant. Jag vet att Trumps admin slog till mot traffickers och kriminella gäng, men jag har ingen aning om huruvida det var oftare än under tidigare admins (eller om det var tillräckligt).

    Lite fascinerande att Crokin nämner Jeff Sessions, som ju Trump de facto sparkade...

    ReplyDelete
  5. https://www.insider.com/child-trafficking-prosecutions-lower-during-trump-presidency-2020-9

    ReplyDelete
  6. Å andra sidan jämför denna statisik endast siffran från 2017, 2018 och 2019. Och visar att tillslagen mot trafficking har minskat. Alla dessa tre år var Trump president. Om man diskuterar om tillslagen har ökat under Trump eller inte, bör man jämföra med siffror från åren han inte var president . Det är lite problematiskt att denna artikel inte gör det.

    ReplyDelete
  7. https://kiremaj70.blogspot.com/2021/02/trump-trafficking-och-qanonj.html

    ReplyDelete
  8. PS. Jag får ta tillbaka ett påstående att det inte finns statistik från åren innan 2017. Det fanns inte det i just den artikel som kritiserade QAnon, men om man tittar på annan statistik från denna sajt finns det sådan. Och det visar att tillslag mot trafficking inte har ökat under de Argentina som Trump var president. Pinsamt för mig. . Tagit bort mitt blogginlägg och inser att - för att nu citera en man som jag aldrig var anhängare till, men som har sagt en del bevingade ord - "Utan undersökning ingen rätt att tala" (Citatet alltså från Mao, men jag har alltså aldrig varit maoist).

    ReplyDelete
  9. Det betyder att Trump inte ens lyckades med *det*...

    Sessions avgick 2018. Dock oklart om det finns en koppling mellan detta och minskningen av federala åtal mot traffickers. (Jag stödjer inte honom, men man undrar om det kan ha blivit mer kaos på justitiedepartementet när han avgick?)

    ReplyDelete