Monday, November 2, 2020

Veckans Strasser

En marxistisk kritik av migrationspolitiken, av Kommunistiska Partiets förre ordförande Robert Mathiasson.

Eftersom jag är marxist är jag mot dagens migration

10 comments:

  1. Han angrips här. http://kommunisten.nu/?p=9829 Vilka är Kommunistiska Föreningen? Anhängare till Sendero Luminoso , eller vad?

    ReplyDelete
  2. Oklart. Jag såg dem i Stockholm en gång. Det är i vart fall maoister, men det är oklart av vilken schattering. På hemsidan har de endast porträtt av Marx, Lenin och Mao! Engels och Stalin saknas! De låter inte lika sekteristiska som RIM.

    ReplyDelete
  3. Hmmm...

    Jag har snabbtittat lite mer, det verkar faktiskt finnas *någon* slags koppling till Sendero...

    ReplyDelete
  4. Är lite förbryllad över den här gruppen, de verkar stå "till vänster" inom den maoistiska rörelsen, men låter samtidigt mer "pragmatiska" (missförstå mig rätt) än vad de "borde" göra...

    ReplyDelete
  5. Apropå Mathiasson lät Gnistan faktiskt ungefär så 1967-68. Men då får man hålla i minnet att den stora majoriteten av invandringen då var arbetskraftsinvandring - flyktingar var då en mycket liten minoritet. Jag tror inte att Gnistans artiklar om hur kapitalet utnyttjar invandringen då handlade om flyktingar. Jag antar att på en direkt förfrågan skulle nog en KFML:are säga att flyktingar var OK. Om man då då bortser från ev. flyktingar från Kina eller Albanien, förstås. ;-)

    ReplyDelete
  6. Minns ett gäng senderister som var aktiva i Lund och Malmö på 90-talet. En bekant till mig fick till det med en välgigt vacker peruanska i det gänget. Han fick dock kalla fötter när hon villkorade deras fortsatta förhållande med at han skulle ansluta sig till "Marxismen-Leninismen-Maoismen-Gonzales tänkande". Han sa att han fick starkare sektvibbar än av Jehovas Vittnen.

    ReplyDelete
  7. Samma grupp fanns i Stockholm också. De var inblandade i ett slagsmål i Kungsträdgården mellan två Sendero-falanger, den som var för fredsförhandlingar och den som var mot. De stödde den sistnämnda.

    ReplyDelete
  8. Det var alltså en svensk grupp. Verkar ha varit namnlös.

    ReplyDelete
  9. Stämmer nog. Hörde aldrig denna grupp omtalas med något namn. Omnändes kort och gott som "peruanerna". Så vitt jag vet var det aldrig några interna handgemäng i Malmö. Men falangerna kanske kraftsamlade i hela landet för ett enda avgörande hulligan-box i stockholm? Fan vad komiskt.

    ReplyDelete