Monday, November 23, 2020

Vaddå, skulle jag vara urspårad på något sätt, eller...?



Jag förnekar allt samröre med den här mannen!!! Det är lögn, lögn säger jag!!! Fake news!!!

"Internationalen" behövs för att hindra gamla kämpar från att spåra ur totalt

21 comments:

  1. Du har ju kvar självironin åtminstone. Det är ett gott tecken.

    ReplyDelete
  2. Men hur känns det att upprätta någon sorts allians med David Horowitz?.........

    https://www.frontpagemag.com/fpm/2020/11/fighting-words-david-horowitz/

    ReplyDelete
  3. Horowitz är ju något av en politisk entreprenör. Eller parasit? Jag kommer ihåg när han ville ha amerikansk intervention i Syrien. Då var han väl "nykonservativ". Nu är han mer trumpig än Trump...

    Men visst, om jag någon gång får för mig att leva farligt ska jag länka till hans inlägg,lol.

    ReplyDelete
  4. Har förresten läst Buntovniks kritik av The Satanic Temple i två dagar. Fortfarande inte klar! Huvudet snurrar...

    ReplyDelete
  5. Berätta gärna om huvudteserna i kritiken när du är klar, så kan jag vidarebefordra det till Per Faxneld. ;-)

    ReplyDelete
  6. Kan ju försöka. Men problemet är att han är off topic så ofta att det blir svårt redan av den orsaken. Det är en fruktansvärt snårig text! Men vi får väl se...nästa vecka?

    ReplyDelete
  7. Jag har nu läst Buntovniks text. Huvudet snurrar fortfarande! Han är off topic precis hela tiden och verkar ha en tendens att se "samband" även när inga finns. Mest absurt är hans påstående att Satanic Temples skämtsamma tal om "shoe repair" egentligen betyder "våldtäkt" (en av deras fronter delar adress med en skomakare).

    Texten är skriven på postmodern jargong. Buntovniks politik låter som en blandning av identitetspolitik och trotskism. Han verkar dock mer positiv till Sovjet än vad trotskister brukar vara.

    Namnet är säkert en pseudonym. Det betyder "rebell" på serbiska och kroatiska. Bloggen är rumänsk och han hänvisar ibland till böcker på det språket. Han säger sig bo "någonstans på Balkan".

    Anti-semitism och anti-ziganism är framträdande teman i hans verk.

    Fortsättning följer.

    ReplyDelete
  8. The Satanic Temple är en grupp med en libertariansk profil. Under en period rekryterade de vänsterliberaler. De framställs ofta som harmlösa provokatörer som egentligen inte tror på satanismen. De säger sig även vara mot Trump.

    Enligt Buntovnik är Satanic Temple egentligen en fascistisk sekt. Det är oklart om han betraktar dem som "riktiga" satanister. Kanske tror han inte att frågan är relevant.

    Enligt boken så har Satanic Temples ledande medlemmar tidigare haft kontakter med vit makt-miljön, nazi-odinister, Scientology, samt en utbrytning från den sistnämnda som kallas The Process.

    Fortsättning följer.

    ReplyDelete
  9. Grundarna har även haft kontakter med Church of Satan, Temple of Set och ONA. Enligt Buntovnik är dessa grupper inte så separata som man tror. Aquino var med i CoS. Han skrev en ritual till Temple of Set som handlade om "nine angles". Det är en anspelning på en nazistisk konspirationsteori om att det bara finns nio Guds bud. Temple of Set hade överlappande medlemskap med ONA.

    Det finns vidare kopplingar till Thee Temple ov Psychick Youth och Temple ov Blood. Den sistnämnda är en front för ONA.

    Fortsättning följer.

    ReplyDelete
  10. Buntovnik ägnar flera avsnitt i boken åt att attackera Grey Faction och tanken att rituella satanistiska övergrepp skulle vara en moralpanik. En av satanistgrupperna han beskriver utför magiska ritualer under vilka man ska visualisera incest, tidelag, etc. Jag tror att det var Thee Temple ov Psychick Youth.

    Han menar alltså att Satanic Temple är övergreppsförnekare, kanske även övergreppsförespråkare. Deras motstånd mot psykiatrin spåras tillbaka till Scientology.

    Han diskuterar även MK-Ultra, the Red Scare, häxbränningar, Wicca, strasserism, etc. Den röda tråden är inte alltid helt lätt att följa!

    Satanic Temples grundare Misicko kartläggs. Är han son till ukrainska krigsförbrytare? Etc.

    Fortsättning följer.

    ReplyDelete
  11. "Anti-semitism och anti-ziganism är framträdande teman i hans verk." Å andra sidan anklagar han ju Satanic Temple (och Anatole France) för antisemitism.

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK, jag trodde du menade att han själv var det. Men du menar alltså att han anklagar andra för det.

      Delete
  12. Jag råkar hålla med om att The Satanic Temple är skumma. Deras vänsterliberala avdelning i LA bröt med organisationen sedan det kommit fram att ledaren Misicko anlitat en advokat med tidigare kopplingar till Alt Right. De har också arrangerat fester där deltagarna klädde sig i stereotypa nazi-S/M-utstyrslar. Och så har vi Grey Faction.

    Ett problem med Buntovnik är att han har en tendens att bunta (ha ha) ihop olika grupper med varandra. Blavatsky får skulden för ariosofin, Wicca är på något sätt satanistiskt och fascistiskt, Wicca är dessutom anti-ziganister, etc. En bärande tes i boken är att kristen fascism och satanism egentligen är samma sak. Det är därför Misickos ukrainska bakgrund är så viktig. Att den grekisk-katolska kyrkan stödde fascister under kriget sägs på något sätt hänga ihop med Misickos nuvarande satanism...

    De mest relevanta spåren för vidare research torde vara eventuella kopplingar till "riktiga" satanister (inklusive ONA!) och givetvis angreppen på överlevare.

    Klart slut (tror jag).

    ReplyDelete
  13. "Han menar alltså att Satanic Temple är övergreppsförnekare, kanske även övergreppsförespråkare." Där tror jag han har rätt. Å andra sidan anser jag att den större delen av de allra mest ettriga övergreppsförnekarna äri grunden är övergreppsförespråkare. Då och då avslöjas det, som ex.vis Ralph Underwager. Men jag tror att det är toppen på isberget.

    ReplyDelete
  14. "Han är off topic precis hela tiden och verkar ha en tendens att se "samband" även när inga finns. " Ja, det är väl det som kallas för apofeni...
    http://flamman.se/a/rorelsen-qanon-frodas-i-jakten-pa-sanningen

    ReplyDelete
  15. Blavatsky skulle nog ha fängslats i Nazi-Tyskland. Hon ansåg ju bland annat att judarna var arier. Wicca som det ser ut idag skulle nog ha krossats skoningslöst.

    ReplyDelete
  16. Han får akta sig för att inte hamna i QAnon-facket, med alla sina postmoderna dekonstruktioner av icke-ironisk ironi...

    ReplyDelete
  17. Denna sida http://childabusedata.blogspot.com länkar ofta till honom, och de länkar till och från också till QAnon-fientliga sidor.

    ReplyDelete
  18. Apropå anti-ziganism tar han upp frågan även på Twitter. Jag har aldrig tidigare sett en så hård betoning av just det. Men okej, det finns många romer i Rumänien...

    ReplyDelete
  19. Alltså hård betoning från vänsterhåll.

    ReplyDelete
  20. "Men okej, det finns många romer i Rumänien... " Och de är också ovanligt hårt förföljda där.

    ReplyDelete