Wednesday, November 18, 2020

Owning the libs...and their money



Since I recently dissed "Jacobin" magazine, it's time to give my executioners their due (and a shout out). Yes, it's the grossly misnamed Lincoln Project again...

How the Lincoln Project grifted off pro-Biden liberals


3 comments:

  1. Det var ju bra att du tipsade mig om "Jacobin". Jag har stött på den tidigare och tyckt den var bra men inte vetat vad det var för något. Men nu inser jag att den verkar ha en relation med DSA som lite påminner om Flammans relation till Vänsterpartiet.

    I motsats till dig tycket jag den är både bra och informativ. Jag funderar på att presentera den på min blogg. Jag hoppas att du inte misstycker om jag i den presentationen skriver att jag blev tipsad om den på en kvasi-strasseritisk grannblogg... ;-)

    ReplyDelete
  2. He he. Nej, varför inte? Fast det är *lite* märkligt att en allmän vänsterpublikation heter Jacobin när Menshevik hade varit mer rättvisande... :-)

    ReplyDelete
  3. "Jacobin" låter trots allt bättre än "Menshevik". Och DSA verkar vilja samma både reformister och mer revolutionärt sinande personer i sin organisation. Kanske lite som Vänsterpartiet idag,som ju för ett tag sedan lät Socialistiska Partiet gå med som en de facto tendens.

    Fast det är klart - om någon av namnet skulle få för sig att DSA ville skapa en regering som inspirerades av Välfärdsutskottet i Frankrike 1793 skulle de nog förlora en hel del av sina medlemmar och sympatisörer.

    ReplyDelete