Saturday, November 7, 2020

Ett litet tankeexperiment



Ponera att följande skulle inträffa i Ryssland.

Kommunisterna förlorar presidentvalet, men vägrar acceptera valresultatet. Nästa gång det är valår kraschar de landets ekonomi, startar kravaller i 15 storstäder (ofta med stöd av kommunistiska borgmästare) och försöker ställa den folkvalde presidenten inför riksrätt. Under tiden bedriver kommunistiska medier en systematisk förtalskampanj mot presidenten, som framställs som en agent för USA.

På valnatten avbryts plötsligt rösträkningen i flera ryska delrepubliker, där valmaskineriet kontrolleras av kommunister. De vill nämligen "vänta in" valresultaten från resten av Ryssland. Så fort dessa blivit kända, återupptas rösträkningen, varvid de kommunistiska funktionärerna triumferande "hittar" precis så många poströster som behövs för att den kommunistiske kandidaten ska segra (en trött och väldigt gammal byråkrat som inledde sin karriär i Högsta Sovjet under Bresjnev).

Några dagar efter valet utropas den kommunistiske kandidaten till segrare av kommunistiskt kontrollerade massmedier, varvid nyheten kablas ut över världen. Samtidigt börjar en särskilt radikal kommunist (en kubansk invandrare) i duman att upprätta listor över vilka medlemmar från den demokratiska administrationen som ska beläggas med Berufsverbot... 

Jag är ganska övertygad om att både DN och Aftonbladet totalt skitit ner sig om detta inträffat. De hade aldrig slutat hetsa mot Ryssland och kommunismen. Man hade krävt FN-ingripande, sanktioner, observatörer. En gravallvarlig Carl Bildt hade synts på TV-rutorna varje kväll. Göran Skytte hade dammats av och dragit paralleller till Lenins upplösande av den konstituerande församlingen 1918. Vänsterpartiet hade avkrävts "svar" i riksdagsdebatter. Och så vidare.

Men är det inte *exakt detta* som just nu håller på att hända i USA? Fast mot Donald Trump är tydligen alla medel tillåtna. Inklusive metoder vem som helst insett är valfusk om de använts av diktaturkramare i Ryssland, Belarus eller Venezuela... 

Det var...klargörande. 

"It's OK when we do it" (TM) 

18 comments:

  1. Visst är det märkligt att demokraterna misslyckades i alla val utom presidentvalet? Hmmm...

    Men okej, amerikanska väljare (eller valfuskare) kanske inte är så smarta...

    ReplyDelete
  2. Det kan vara bra för Trump att "alla" tror att Biden kommer att bli president. Då skiljer vi agnarna från vetet. Det kan vara bra att veta även om Trump skulle tvingas avgå. Vi kanske har egna listor på meningsmotståndare...

    ReplyDelete
  3. En "seger" för Biden är en seger för dem som ljög om massinvandringen, tittade bort när IS attackerade civila i Europa, vill stödja islamistiska maktövertaganden i Mellersta Östern, och krascha ekonomin genom lockdowns. Ironiskt nog är det även en seger för Ryssland, Kina och Iran, som på olika sätt indikerat att de stödjer Biden. Ironiskt eftersom globo-liberalerna är mot Ryssland och (ibland) Kina. Hade jag varit väldigt pro-rysk, hade jag hållit god min i elakt spel...

    ReplyDelete
  4. Om Trump tvingas bort från makten kommer globos dra slutsatsen att alla fula metoder de använt mot honom de senaste fem åren faktiskt fungerar: spioneri mot motsidans kandidat, fejkade anklagelser, inkvisitioner, undantagstillstånd, kravaller, ständig hets i media, och givetvis valfusk i massiv skala. Och kanske Berufsverbot? Vilka slutsatser ska vi dra av det?

    ReplyDelete
  5. För den som undrar så är det alltså inte massmedia som bestämmer vem som vunnit ett presidentval. Särskilt inte när medierna är en propaganda-arm för den kandidat som påstås ha vunnit...

    ReplyDelete
  6. Republikanerna har ju lika stora motiv, och troligen också möjligheter, som demokraterna att valfuska. Vad är det som tyder på att enbart demokraterna har gjort detta nu?

    Trump har under åratal haft valfusk som ett av sina favoritteman och allt tyder på att han rent definitionsmässigt ser varje nederlag för honom själv och/eller republikanerna som valfusk.

    Den ekonomiska krisen berodde ju på covid-19-krisen och inte på demokraterna - om man inte tror att detta virus skapades i ett superhemligt demokratiskt laboratorium.

    Demokraterna sade inte att de vägrade acceptera valresultatet - det är Trump som hela tiden antytt att han inte kommer att respektera valresultat som går honom emot.

    Att människor demonstrerat mot Trump är inte ett bevis på att demokraterna inte accepterat valresultatet. Det råder frihet att demonstrera i USA vilket om inte annat visade sig under Vietnamkriget. Både under Johnson och under Nixon demonstrerade hundratusentals människor utan att detta var ett uttryck för någon satanisk komplott.

    Trump är kanske hederligare än sina motståndare - ex.vis när han inför förra valet sade att han inte endast var för utan också älskade tortyr. Men att erkänna den typen av saker gör en knappast mer sympatisk.

    Jag tror inte att demokraterna i allmänhet är bättre än republikanerna - men i just detta val kan man glädja sig åt att USA inte längre har en president som är en öppen "klimatskeptiker" och som går till val på att han vill satsa på fossila bränslen. Det är möjligt att Biden i praktiken också gör detta - men då kan man åtminstone angripa hans inkonsekvens. Det kan man inte göra med Trump.

    ReplyDelete
  7. Björn Wiman i DN kallar Trump för "tyrannen". Totalt absurt. Men ack så intellektuellt, sofistikerat och rapsodiskt! Smaka på ordet: tyyyyrannen. Vilken historiskt bevandrad kulturredaktör! På Twitter är globo-trollen betydligt mindre sofistikerade. De säger helt enkelt "literally Hitler"!

    ReplyDelete
  8. "Visst är det märkligt att demokraterna misslyckades i alla val utom presidentvalet?" Det är ju inte sant. De har behållit sin ledning i representanthuset och i de senaste rapporter jag har sett är det numera jämnt i senaten.

    ReplyDelete
  9. Jag är förresten gammal nog att komma ihåg när domedagsprofeter och pessimister utgjorde något slags "opposition". Idag verkar de tillhöra etablissemanget! Varför? Jag är uppriktigt förbryllad. Är det något slags undermedveten självmordsimpuls från globo-liberalernas sida, eller vad? Och varför går domedagsprofeterna med på att spela hovnarrar åt Wolodarski? Helt obegripligt.

    ReplyDelete
  10. Erik,

    Såg inte att du kommenterat. Om det är jämt i senaten har jag missat det. I representanthuset minskade demokraternas majoritet. Och i delstatsvalen hade republikanerna framgångar.

    ReplyDelete
  11. Jag är själv något av "domedagsprofet", men inte ser ni mig stödja DN:s linje...

    ReplyDelete
  12. In other news, så fick Kanye West fler röster än Green Party i ett antal delstater! Det här valet blir bara konstigare och konstigare...

    ReplyDelete
  13. Erik,

    Såg först nu din långa kommentar. Den ekonomiska krisen beror ju på de långvariga nedstängningarna. I USA har det framförallt varit demokraterna som varit pådrivande i den frågan, givetvis för att skada Trump. Att de konkreta demonstrationerna i somras är en komplott från demokraterna är jag helt övertygad om, och jag har skrivit om detta tidigare på bloggen. BLM är en front för demokratiska partiet.

    Som jag också sagt tidigare tror jag inte att Trump kan lösa någonting. Kanske kan han i bästa fall upprätta en maktbalans med de andra stormakterna istället för att starta nya krig, men även det verkar sitta långt inne. Jag tror dock inte att en allians med de gamla strukturerna leder framåt. Vad klimatfrågan beträffar så tror jag inte att Biden kommer att göra något som *verkligen* motsvarar det miljörörelsen anser måste göras. Fortsättning följer strax.

    ReplyDelete
  14. http://kiremaj70.blogspot.com/2020/11/qanoin-borde-vara-glada.html

    ReplyDelete
  15. Det jag ville säga om klimatet är två saker. Jag tror för det första inte att klimatkrisen är direkt apokalyptisk. Det kommer att bli väldigt stora problem, men de kommer i så fall att sträcka sig över flera generationer. Men framför allt kan jag inte se hur Biden (eller Clinton) hade förändrat ett endaste dyft på den punkten, förutom mer spel för gallerierna. Och då blir andra faktorer avgörande på hur man bedömer de olika kandidaterna. Hade jag uppfattat klimatfrågan som den absolut mest centrala frågan redan idag på det sätt du gör, hade jag kanske proteströstat på Green Party eller inte röstat alls...

    ReplyDelete
  16. Jag funderar på att skriva ännu ett inlägg på bloggen om Trump och Trumps politik, men det kanske är smartast att vänta till i slutet av januari...

    ReplyDelete
  17. QAnon kommer garanterat att fortsätta, och alldeles säkert på det sätt du beskriver. Särskilt om Trump tvingas avgå. Och då kan medierna leva i absurd symbios med dem i ytterligare fyra år!

    ReplyDelete