Saturday, November 7, 2020

Veckans Strasser

Den här analysen känns väldigt preliminär, men den är likväl intressant. Det ska bli intressant att se hur populismen utvecklas i framtiden...

Trump var bara början

8 comments:

  1. "No to Labour, yes to euthanasia and cannabis reforms". Autentisk paroll från den lilla trottegruppen International Bolshevik Tendency. Vissa typer upphör aldrig att förvåna...

    ReplyDelete
  2. Samma grupp: "MAS/Arce election win: No victory for Bolivian working class".

    Inte? Varför inte? IBT kanske föredrar cannabis framför kokain?

    ReplyDelete
  3. Av någon anledning vägrar min I-pod att länka till IBT:s sajt, så ni får hitta den själva.

    ReplyDelete
  4. Intressant artikel. Jfr flera länder i Östeuropa där de f.d. kommunistpartierna mycket ofta står till höger om "högerpopulisterna" i den ekonomiska politiken.

    ReplyDelete
  5. Vad menar du med "till höger i den ekonomiska politiken"? Menar du nyliberal?

    ReplyDelete
  6. Ja. Den ex-kommunistiska "vänstern" vill på många ställen ha mindre statliga ingripanden och mer av marknad. Men det gäller nog inte överallt. Så vitt jag fattar gäller det inte i Tyskland.

    ReplyDelete
  7. Det stämmer. De "demokratiska vänsterpartierna" i t.ex. Polen, Litauen och Slovakien på 90-talet var väldigt västvänliga, för privatiseringar och kunde väl med väldigt god vilja kallas mittenliberaler. De hade ungefär samma linje som DN på 90-talet. Intressant att PDS behöll en mer "vanlig" vänsterpolitik.

    ReplyDelete
  8. Ok, det slovakiska partiet var splittrat i olika falanger och gjorde flera tvärgirar, så det kanske är ett dåligt exempel.

    ReplyDelete