Monday, March 8, 2021

Corona Mindset

 


Länken här nedan går till högerradikala (eller högerextrema) Motpols kommentar till den senaste tidens protester och kravaller mot nedstängningen av samhället i samband med coronapandemin. Även här i Sverige har det varit sådana protester, nu senast i Stockholm, där det hela verkar ha urartat. 

Jag råkar stödja en "mjuk" lock down av den typ vi har i Sverige (plus minus vissa konkreta åtgärder), men stör mig samtidigt på censuren, moralpaniken och hyckleriet. På *den* punkten är det ingen större skillnad mellan Svedala och t.ex. USA. Ett exempel är Martin Aagård i Aftonbladet, en vänsterradikal (eller vänsterextremist) som stödde BLM:s protester och Antifas kravaller i USA förra året, men nu morfat till någon slags expert på "konspirations-pandemin" i samband med corona. Han verkar i brådrasket ha glömt bort att BLM-Antifa *bröt mot lock down-bestämmelserna i USA* när de protesterade. 

Men det är tydligen skillnad på folk och folk. Om du är finansierad av Warren Buffet och Barack Obama, är det OK att bränna ner halva stan mitt under en karantän. Om du LARP-ar QAnon, tydligen inte. 

Men jag har lovat att sluta posta om dagspolitik... 

Motpol om coronakravallerna

3 comments:

  1. Live Action Role Play. Alltså det man på svenska helt enkelt kallar "rollspel". En person som LARP-ar gör alltså något på låtsas. QAnon LARP-ade en statskupp när de stormade Kapitolium, etc.

    ReplyDelete
  2. Fast de som demonstrerade igår kanske inte "rollspelade" QAnon, de kanske faktiskt *var* QAnon?

    ReplyDelete