Friday, October 9, 2020

October revolution...or just the surprise?



A fine example of left-wing hysteria in the United States. I'm old enough to remember when the left didn't trust the main stream media, and definitely not the FBI, or the "October Surprise" of some establishment faction. Time does fly.

And oh, there are clips on the web in which the militia leader attacks Trump, sitting in front of a huge anarchist flag. There are also articles on the web about the split in the militia movement, with some factions opposing Trump, some even supporting BLM!

But why would the Socialist Equality Party give a damn about such details...

Indeed, if the SEP had really believed that the US is on the verge of a fascist take over, they wouldn't openly gather signatures to be put on the ballot, or spend money upgrading their US-based website. Not even their petty bourgeois hysteria is real! 

13 arrested in far-advanced pro-Trump conspiracy to murder Michigan's governor and overthrow the state governement

27 comments:

  1. The director of the United Nations World Food Program is a former US state governor who supported Trump in 2016. OWNED!

    ReplyDelete
  2. Another sinister conspiracy exposed, will the World Socialist Web Site please comment?

    ReplyDelete
  3. Om jag minns rätt hade deras föregångare vad hette dom nu Workers League rubriken "We will not accept dictatorship" riktad mot Nixon, under Watergate-krisen . De verkade tro på att Nixon höll på att upprätta en diktatur. Medan SWP verkade göra en betydligt m3r kallsinnig och realistisk analys.

    Själv tror jag inte alls att Trump är fascist, ,men det finns bonapartistiska drag hos honom.


    Som troligen skulle förstärkas om han fick sitta fyra år till. Å andra sidan har QAnon i viss mån rätt när de säger att "den djupa staten" motarbetar honom.,

    Å andra sidan motarbetade "den djupa staten" i Turkiet Erdogan, och ändå gick det som det gick.

    ReplyDelete
  4. PS. Jag är säker att man behöver vara en småborgerlig hysteriker för att reagera inför detta. https://www.youtube.com/watch?v=WC74hvyPjO0&t=180s
    Det enda som skulle göra ett sådant uttalande rimligt vore om QAnon hade rätt och att Trump planerar att krossa ett satanistiskt pedofilnätverk. Men eftersom jag inte trrn på detta ens bråkdelen av en sekund finner jag den typen av uttalanden... lite oroväckande..

    ReplyDelete
  5. "Jag är säker att man INTE behöver vara en småborgerlig hysteriker" ska det stå.

    ReplyDelete
  6. Det syftar på att Obama och Biden kan ha fattat beslut om att avlyssna Trump och hans valkampanj 2016,och sedan sätta ditt Michael Flynn. Det handlar således om Rysslandsnarrativet.

    Trumps egen justitieminister, Barr, har sagt att den avgörande rapporten om vem eller vilka som gjorde sig skyldiga till brott under Rysslandsutredningen kommer först efter valet.

    Jag tror att Trump bara bluffar när han hotar Obama och Biden med fängelse. Han hotade Hillary Clinton med fängelse också, men det hände ju ingenting...

    ReplyDelete
  7. Det finns "bonapartistiska" drag hos demokraterna också. De försöker ju i praktiken kuppa igenom Kamala Harris som president, och har aldrig accepterat valnederlaget 2016. Jag tycker det är uppenbart att BLM-Antifa är fjärrstyrda av demokraterna, etc.

    ReplyDelete
  8. Norths grupp (och när det begav sig Healy) har bullshittat om kapitalismens snara sammanbrott och akuta hot från "fascism" sedan 1970-talet. Jag tror att det är en cynisk ploj för att rekrytera arga ungdomar eller något sådant. De tror inte på ett ord av vad de säger. North är som fisken i vattnet när det gäller att utnyttja stämningarna inom den amerikanska vänstern.

    Den låter plötsligt lika apokalyptisk som han alltid låtsats göra!

    ReplyDelete
  9. "och har aldrig accepterat valnederlaget 2016"

    Vad betyder detta? Att de i praktiken accepterat det är ju uppenbart. Annars skulle vi ha fått ett inbördeskrig. Trump passar medvetet på frågan om han kommer att acceptera ett nederlag. Det har aldrig demokrat3erena gjort.

    När det gäller Trumpsegerns legitimitet försvagas den en del av att han faktiskt fick färre röster än Clinton. 'Beroende på det odemokratiska valsystemet i USA.

    ReplyDelete
  10. Det betyder såklart att de i fyra års tid försökt avsätta Trump. Vad tror du var poängen med Rysslands-utredningen? Eller riksrättsprocessen? Eller allt som hänt 2020? Det är uppenbart att demokraterna *i praktiken* aldrig accepterat valförlusten. Att de säger något annat är ovidkommande. Visst är valsystemet i USA odemokratiskt, men demokraterna har aldrig brytt sig tidigare...

    ReplyDelete
  11. När det gäller inbördeskrig, så har demokraterna i fyra års tid bedrivit ett slags lågskaligt inbördeskrig mot Trump inom apparaten, och de senaste fyra månaderna även på gatorna genom att systematiskt vägra ingripa mot kravallerna (som är organiserade av en front för demokraterna). Anta nu att Trump gjort samma sak - alla hade talat om fascistiskt kuppförsök...

    ReplyDelete
  12. Trump har ingen anledning att göra samma sak eftersom han vann. Vi får se vad han gör om han förlorar.

    Att använda sig av juridiska metoder för att försvaga en sittande regering är inget unikt för USA.Tänk på konstitutionsutskottet i Sverige. Det används ofta medvetet av oppositioner för att försvaga och utmana sittande regering. Hur agerade de borgerliga partierna i Ebbe Carlsson-affären?

    Om inte QAnon harv rätt (!!!) finns det inte ett uns progressivitet i Trump-regmen. Jfr hur politiken mot Kuba skärptes av Trump efter Obamas lättande av sanktionerna.I Kuba hoppas de på Biden... Trump för medvetet en politik n mot Kuba, Venezuele och Iran som innebär ett försök att svälta ut dem. Demokraterna skulle kanske ha gjort sammasak mot Venezuela men troligen inte mot Kuba och Iran.

    Trump har genomfört massiva skattesänkningar för de rika som demokraterna har röstat emot. Han försökte krossa den halvmesyr sokm Obamacare var, för att gå tillbaks till det ännu sämre läge som var innan den kom till. '

    Det är klart om jag på allvar trodde att Trump när som helst skulle krossa ett gigantiskt satanistiskt pedofilnätverk skulle jag vara för honom - åtminstone tils detta var krossat. Mem inte en sekund efter det. m

    Det skulle i så fall bli som Churchill efter andra världskriget. Han spelade en progressiv roll i striden mot Hitler men var en reaktionär skitstövel i slla fall. Därför gjorde engeslsmännen alldeles rätt i att rösta bort honom så fort kriget var slut.

    Men detta är rent hypotetiskt. För jag tror förstås inte en sekund på QAnons scenario.

    ReplyDelete
  13. PS. För övrigt anser jag att Noam Chomsky har rätt. Republikanerna ÄR "the most dangerous orqanization in human history".... https://www.youtube.com/watch?v=O34JM4Xdf3g

    ReplyDelete
  14. I så fall har demokraterna tänjt väldigt mycket på juridiken, eftersom de med stor sannolikhet avlyssnade Trump under valkampanjen på ett närmast nixonitiskt sätt, försökte få honom avsatt genom falska anklagelser (jag syftar nu på Rysslands-debaklet) och sedan medvetet skapar kaos genom nedstängningar och kravaller.

    Trump kommer inte att kunna göra någonting om han förlorar. Många inom republikanska partiet vill bli av med honom, och han har ingen organisation. Militären kommer inte hjälpa honom heller.

    Trump är givetvis inte "progressiv", men om han hade krossat globalisterna hade det kunnat skapa politiska öppningar. Något han uppenbarligen inte tänker göra.

    Jag tror som tidigare att Trump är varningen, och att systemets oförmåga till självreform bäddar för betydligt otrevligare anti-globalister i framtiden...

    ReplyDelete
  15. "och sedan medvetet skapar kaos genom nedstängningar och kravaller" Du menar alltså att de som demonstrerat är någon sorts marionetter till det demokratiska partiets ledning? Om jag hade levat i USA skulle jag definitivt demonstrerat mot Trump, utan att invänta order från Demokraterna.. En president med en sådan politik kan förvänta sig demonstrationer. Det kan förstås finnas komplotter mot Trump - men det skulle uppstå demonstrationer även utan några som helst komplotter.

    ReplyDelete
  16. Vad menar du förresten med nedstängningar? De som orsakades av covid-19? Skulle dessa vara en medveten plan för att bekämpa Trump?

    ReplyDelete
  17. Självklart är varje enskild demonstrant inte kontrollerad av demokraterna, men BLM är av allt att döma en skapelse av strukturer inom demokratiska partiet. De finansieras av bokstavliga kapitalister. Observera förresten att jag sade "fjärrstyrda". Kamala Harris behöver inte ge demonstranterna direkta order...

    Spelet kring corona är uppenbart politiserat. Jag tror att demokraterna vill ha nedstängningar för att krascha USA:s ekonomi och därmed förhindra att Trump blir återvald. De är också ett starkt argument för poströstning (som de hoppas ska gynna dem). Å andra sidan försöker republikanerna också utnyttja corona till att "köpa ut" storföretag och banker med fantasibelopp. Något demokraterna också gått med på!

    ReplyDelete
  18. Jag tar förresten upp BLM i mitt blogginlägg "The Red Pill: Have the Marxists finally found Das Kapital?"

    Jag har ännu inte skrivit det "definitiva" inlägget om corona, men jag misstänker starkt att epidemin *väldigt medvetet* används i skumma politiska syften...

    ReplyDelete
  19. Observera förresten att nedstängningarna hade ett remarkabelt undantag. Just det: BLM.

    ReplyDelete
  20. "Spelet kring corona är uppenbart politiserat. Jag tror att demokraterna vill ha nedstängningar för att krascha USA:s ekonomi och därmed förhindra att Trump blir återvald." Men Demokraterna gör ju i princip samma sak som nästan alla alla länder i Europa, plus många i Asien och Afrika. Sverige är här undantaget. Skulle också dessa länder vara med i en global konspiration mot Trump?

    ReplyDelete
  21. Har du förresten läst mina blogginlägg "Några tankar om Trumps Amerika" i tre delar?

    ReplyDelete
  22. Jag såg inte att du skrivit ett nytt inlägg. Jag misstänker att den djupare orsaken till nedstängningarna är att många regeringar vill driva igenom "bail outs" som gynnar storföretagen och bankerna, och detta på småföretagens och löntagarnas bekostnad. I USA är det precis likadant, men där försöker demokraterna samtidigt utnyttja nedstängningen till att skada Trump inför valet.

    ReplyDelete
  23. Nedstängningar i allmänhet har antagligen en dubbel funktion. Dels krascha ekonomin och sedan omfördela resurser till storföretagen via staten. Och dels mer repression och social kontroll av befolkningen. Det är därför jag är så förbryllad över att många vänstergrupper stödjer "the lock downs"...

    ReplyDelete
  24. Menar du att alla medicinska skäl till nedstängning är falska? Även i Kina (som ju började med detta)?

    ReplyDelete
  25. Nedstängningarna har ju bevisligen inte stoppat pandemin. Det som antagligen fungerar bäst är att alla bär mask, masstester genomförs och alla sjuka sätts i karantän, men ekonomin förblir öppen. Kina kan vara undantaget, eftersom det var där pandemin började.

    ReplyDelete
  26. Greta Thunberg har förresten öppet tagit ställning för Biden...

    ReplyDelete
  27. Eftersom Trump är en öppen "klimatskeptiker" och hans administration öppet motarbetar allt arbete mot den globala uppvärmningen är det ju ett ganska självklart beslut för henne. Jag resonerar ungefär så själv. Den globala uppvärmningen är den mest centrala frågan för hela mänskligheten - och i valet mellan en öppen "klimatskeptiker" och en kandidat som åtminstone säger sig vilja motarbeta uppvärmningen skulle jag nog också rösta på Biden. Och be en bön att inte QAnoon mot all förmodan visar sig ha rätt. ;-)

    ReplyDelete