Saturday, February 8, 2020

Mello börjar likna Iowa

Kommer till Mello? 

Okej, nu säger SVT plötsligt att Thorsten Flinck kan få tävla i finalen "om dom fallit" (och han blir dömd till 25 to life, eller vad). Men vad är då poängen med att ta in Jan Johansen? Det här börjar likna röstkaoset i Iowa. Eller röstfusket? Dax för Christer Björkman och Jonas Nordin att rycka ut igen, känns det som. 

17 comments:

  1. Bloomberg + Buttiegieg = Dem running mates?

    ReplyDelete
  2. Jag har ännu inte konverterat men är det inte lite skumt att det mesta jag skriver om mormonerna är positivt? Som nu, då en mormon blev den enda republikanen att rösta mot Trump!
    https://kiremaj70.blogspot.com/2020/02/mitt-romney-donald-trump-och.html
    (Melodifestivalen slutade jag titta på för typ 15 år sedan.).

    ReplyDelete
  3. Mormonkyrkan var länge strängt konservativ och snudd på högerradikal. Jag vill minnas att Ezra Taft Benson hade kopplingar till John Birch Society! De kanske har börjat anpassa sig pragmatiskt till nya strömningar, ungefär som katolska kyrkan? Jag har tidigare recenserat material som kombinerar mormonism med afro-centrism. Det påstår att "jarediterna" var svarta!

    Mitt Romney gillar jag däremot inte. Han är en opportunist som bytt politisk ståndpunkt många gånger. Jag antar att han nu helt enkelt anpassar sig till stämningarna inom mormonkyrkan och Utah, där han för ögonblicket är bosatt.

    Jag vet inte varför mormonkyrkans hierarki (till skillnad från många vanliga medlemmar) är mot Trump, men en gissning är invandringspolitiken. Många mormoner är väl invandrare. Även detta är i så fall en likhet med katolska kyrkan.

    ReplyDelete
  4. Apropå Mello. Gillar du Herreys? De är ju mormoner... ;-)

    ReplyDelete
  5. Hej, jag såg dom 1984 på en färja som gick från Heslingfors till Stockholm. Jag tyckte deras låt var förfärlig. Och när de till sist vann skämdes jag för att vara svensk. Inte nog att vi kom med sådana hemska låtar, vi lyckades dessutom hypnotisera en internationell jury till att rösta på eländet.

    ReplyDelete
  6. Det skulle stå "Nej" i första ordet, inte "Hej".

    ReplyDelete
  7. Ha ha. Du har alltså sett dem lajv? Fast Herreys gjorde en stor kulturpolitisk insats 1984. Tidningarna, eller kanske AB, hade som tradition att vilja ta foto av Mello-vinnaren i badet med en flaska champagne. Till och med Carola gick med på eländet. Herreys vägrade först, men kompromissade sedan. "Kompromissen" var att de satte sig i badet med lättcider...fullt påklädda! Det var skitroligt. AB (eller vem det nu var) tog konsekvenserna av detta och slutade så småningom med den här korkade "traditionen"... :D

    ReplyDelete
  8. Jag såg dem alltså på TV i direktsändning. Jag hade köpt ett Nordturistkort som man kunde åka tåg med i Sverige, Finland, Norge, och Danmark i 21 dagar. Det förta icke-svenska land jag kom till var alltså Finland. Jag tog sedan en nattfärja till Stockholm.

    Jag visste att Herreys var mormoner och tror att jag tyckte att det var märkligt att Sverige två år i rad representerades av sångare med extrema varianter av kristendom.

    ReplyDelete
  9. Aha, då förstår jag. En bisarr detalj är att jag och AG såg Carola och Runar när vi skulle åka till New York 1992 eller så. De stod snett framför oss vid in-checknings-disken på Arlanda!

    ReplyDelete
  10. Det finns en hat-tråd om mig på Flashback där jag anklagas för diverse saker. En är att jag hade försökt få en autograf av Carola. Jag sades ha sett så underlig ut att Carola tittade misstänksamt mot mig. Men jag fick ändå¨autografen och sen skulle jag ha sagt till en kompis "det här är det värdefullaste man kan få".

    Men jag tror inte något trodde på detta ens på Flashback. Saken är förstås den att jag aldrig i mitt liv försökt få någons autograf. och att jag dessutom inte är ett Carola-fan (fast jag medger att hon är bättre än Her5reys!)

    ReplyDelete
  11. Jo, jag har läst delar av den. Man undrar ju lite över Flashback-trollets egen relation till Carola och/eller autografer...

    ReplyDelete
  12. Nja, hen sa inte att hen var där. Hen sa att hen hade råkat se på et TV-program som handlade om kändisar och deras fans och hade då sett någon som var på pricken lik mig som gick fram til Carola.

    ReplyDelete
  13. Att bli ihopkopplad med Carola är ju en oerhört märklig anklagelse, hur man än vrider och vänder på det... Varför just Carola?!

    ReplyDelete
  14. De beskrev ju mig på andra sällen i tråden som "pånyttfödd kristen" så just det med Carola skulle kanske styrka det. Hon var ju i alla fall under en period sympatisör till Livets Ord.

    ReplyDelete
  15. Jaha, då förstår jag "logiken". Visst var det något med Håkan Arlebrand också? De tyckte de var väldigt misskrediterande att känna just honom. För att han är kristen, då?

    ReplyDelete
  16. Nja, det stod så här. "Vet du förresten om Erik är vän med Håkan Arlebrand? Det är också något jag fått berättat för mig, men inte kunnat bekräfta" En fråga, Mes så vitt jag kan se kom det inget svar. . Jag hade faktiskt lite kontakt med Arlebrand och han använde mig som referens i sin bok om satanism.Å andra sidan använde sig Rosie Björkman mig som referens i sin senaste bok och ingen har utifrån detta påstått att jag är häxa.

    ReplyDelete
  17. Off topic (nästan). Läste du det jag skrev om dockhusen? Där nämner jag faktiskt älvor eller fairies... Tänkte flagga för detta eftersom jag vet att du är intresserad av sådant.

    ReplyDelete