Monday, February 3, 2020

Kommunisterna och invandringen



Intressant om konflikterna inom Kommunistiska Partiet, som till stor del handlar om invandringsfrågan. Knappast en slump att just detta parti krackelerar på den frågan. 

Artikeln är dock lite förvirrad på några punkter - partiet bildades inte 1977, och det faktum att man länge anpassat sig till "rasism", homofobi och populism nämns bara i förbigående. Att "akademikerna" skulle ha varit de pådrivande i "höger"linjen på 1980-talet låter inte heller så värst troligt. Frank Baude var väl fan inte akademiker? 

Likväl värt att läsa! Sedan kan jag inte undgå att skratta lite åt alla som känner sig utbrända och utkörda. Tjena. Vill ni göra revolution måste ni vara beredda att gå igenom mer än det här... 

Ni kanske är glada småborgare, trots allt?

Konflikten i Kommunistiska Partiet

2 comments:

  1. Som "parti" bildades de väl 1977. Innan dess var de "bara" ett förbund. Nu förstår jag inte riktigt skillnaden mellan dessa saker med en del stalinister (och en del knäppa trotskister) har utvecklat underliga närmast metafysiska funderingar om den kvalitativa skillnaden mellan "förbund" och "parti".

    ReplyDelete