Saturday, April 13, 2019

Det kanske är synd om hamnarbetarna, trots allt?
“Intelligent Logistik” är en tidning för logistikbranschen. Den ger ett lätt bisarrt intryck. Magasinet kombinerar ett öppet arbetsgivarperspektiv med propaganda för ”hållbarhet” och bludder om total automatisering. 

Här är ett intressant citat från nr 2, 2019: 

”Digitaliseringen sker överallt och teknologier som Machine Learning och AI spås få en ljus framtid inom logistiken. Som beslutsstöd används AI redan redan, men när robotar gör jobbet och algoritmer fattar bättre beslut än människor, väcks frågan vad alla som idag jobbar med inköp, lagerstyrning och planering ska ägna sig åt. Samma sak gäller många andra jobb inom logistik och transport – som hamnarbetarnas – för även i hamnarna satsar man hårt på automation och digitalisering. Kanske var det därför Sveriges hamnar efter 50 år släppte till och lät Hamnarbetarförbundet få sitt kollektivavtal: i förlängingen ska hamnarbetarna ändå rationaliseras bort. Till dess får vi andra, som bara njuter av att varorna finns på hyllan och industrin tuffar på – glädjas åt hamnfreden”. 

I DN sade Lisa Magnusson nyligen att det alls inte är synd om hamnarbetarna, de tjänar ju 50 000 kr/mån så varför stödjer vänstern dem, bla bla. Tja, säg det, Lisa, säg det...

Jag undrar om dagstidningar går att digitalisera och automatisera, hmmm... 

No comments:

Post a Comment