Saturday, February 2, 2019

Telefonplan har aldrig varit tryggareOK, kan någon förklara det här för mig. När Trump vill ha avspänning med Ryssland är han rysk agent. När han vill ha konfrontation med Nordkorea eller Iran är han krigshetsare. När han vill dra tillbaka USA:s trupper från Afghanistan är han talibansk agent. Och nu, när Trump hotar Ryssland med upprustning, så är han plötsligt krigshetsare igen... 

OK att småbourgeoisien är en vacklande klass, men det här är ju löjligt. 

Time to fezz up, guys. 

Det är dags för DN och alla andra idioter vid Telefonplan att börja dra lite konsekvenser. Nå, hur är det, herrar medelklassliberaler? Vill ni ha konfrontation med Ryssland? Är Kina världens största diktatur? Ska vi ihärdigt bekämpa den muslimska fundamentalismen? 

Eller nej? 

Ni kanske innerst inne inte tror att någonting kommer att hända alls, och att ni därför kan komma undan med att säga i stort sett vad som helst där ni sitter och käkar brunch på Centerpartiets kommunaldagar... 

Åsiktsmaskinen, verkar det som, har aldrig varit tryggare än idag. 

11 comments:

 1. På engelska kallas detta fenomen "Trump Derangement Syndrome".

  ReplyDelete
 2. Vänstern i USA vill tydligen stoppa Starbucks chef från att kandidera som oberoende till presidentposten. Anledningen? Han riskerar att splittra demokraternas röster.

  OK.

  Så vänstern i USA erkänner alltså att en vänsterkandidat inte är valbar, och att man kan besegra Trump endast om man vinner över de privilegierade republikanska medelklassväljare med "liberala" värderingar (alltså Annie Lööf-typer) som annars skulle rösta på Mr Starbucks?

  Got it in one.

  Jag antar att eventuella krav på minimilön, eko-kaffe och kollektivavtal på Starbucks inte längre är aktuella? Eller?

  Jävla dörrmattor.

  ReplyDelete
 3. Vänsterliberalernas reaktioner på Trumpish går långt utöver småborgerlig vacklan. Det verkar snarast handla om något slags småborgerlig hysteri.

  Jag undrar hur dessa människor skulle reagera om en *verklig* fascist skulle bli vald till USA:s president?

  Låt mig gissa. Efter att ha skrikit som stuckna grisar, hotat med att flytta till Kanada och sätta på sig lustiga hattar, kommer de att föreslå att alla på Starbucks måste jobba gratis för att på så sätt säkra den anti-fascistiska enhetsfronten med de "demokratiska" kapitalisterna.

  Got it in one.

  ReplyDelete
 4. Lite lustigt att en "vänster" som den senaste tiden blivit alltmer fixerad vid fittor och menstruationer anklagar KD för "underlivspolitik", men småbourgeoisien är som sagt en vacklande klass...

  ReplyDelete
 5. Jag undrar när DN svänger i klimatfrågan. När Greta Thunberg fyller 18 och börjar attackera bondgårdar i Västsverige som värsta terroristen, och alla kids vid Telefonplan hakar på och återupplivar både vegan-vågen och gröna vågen samtidigt? Sedan dyker några gröna nynazister upp och börjar heila som fan, och så lite asablot på det.

  Då kommer DN att börja förespråka framstegsoptimism igen, det vill jag lova. Johan Norberg, get ready, you have a new job opening...

  ReplyDelete
 6. Jag tror inte åsiktsmaskinen står pall för några rejäla kärnvapensmällar c/o Warszawa-pakten. Småbourgeoisien är inte bara en vacklande klass. Den är dessutom en DÖENDE klass. LOL!

  ReplyDelete
 7. The Fourth Turning has arrived.

  ReplyDelete
 8. Du verkar ha fått DN på hjärnan. Själv prenumererar jag på SvD. Reaktionär, men mindre nyckfull. Och mindre hycklande. Dessutom skiljer de i viss mån på news och views och bedriver inte kampanjer på nyhetssidorna. När hetsen var som störst mot Göran Lambertz o co efter Josefssons "dokumentär" höll de faktiskt huvudet kallt, i motsats till DN. Dessutom är deras historiska arkiv bättre skött än DN:s och sträcker sig fram till idag, och slutar inte 1992, som DN:s. Och nej, jag får inte ett öre från SvD.s reklamavdelning för att skriva detta. ;-)

  ReplyDelete
 9. Vad har förresten Telefonplan med DN att göra?

  ReplyDelete
 10. Jag vet, jag vet, I´m trying to quit...

  Jag funderar på att helt droppa nyhetskommentarerna och bara koncentrera mig på bokrecensioner och liknande. Det är väldigt lätt att bli indragen i alla dessa "flame wars"...

  "Telefonplan" = "vaken" medelklass som röstar Centern, etc. Fick det från en krönika i Aftonbladet, faktiskt!

  ReplyDelete
 11. Har du förresten sett Oumuamua-killens klipp om jungfru Maria? (Inlägget före detta.)

  ReplyDelete