Friday, January 18, 2019

Vem är egentligen "von Papen"?OK, har jag förstått det här rätt. SAP, MP, C och L vill alltså stoppa SD genom att kombinera ökad invandring med fler nedskärningar och högre hyror? Är det riktigt uppfattat? Och detta kommer att stoppa SD...hur?

4 comments:

 1. Långbänken eller sträckbänken, det är frågan...

  ReplyDelete
 2. Citerat från senaste numret av Flamman: "Den riktiga mardrömmen vore ifall SD gjorde helt om i sin ekonomiska politik och började kritisera S (och de medskyldiga i V?) från 'vänster'. Ett materiellt underifrånperspektiv där SD tar de drabbades parti, kräver hyresregleringar, kräver statlig inblandning i lönepolitiken och tjatar om att alla får det sämre utom invandrarna. Ja, berätta för mig hur man bemöter det? För man bör inte förvånas om det sker. SD har bytt position i nästan varje sakfråga utom dem som har med kultur, etnicitet och migration att göra."

  ReplyDelete
 3. Just det. Som Front National i Frankrike. Åkesson har gjort vissa markeringar åt det hållet, och Chang Frick på Nyheter Idag nämner möjligheten också. Jag tror inte det kommer att hända, eftersom SD:s strategi antagligen är en koalition med M och KD, som är nyliberala.

  Men anta att M-KD *väldigt* tydligt markerar mot SD, t.ex. genom att förbjuda samverkan även i kommuner och landsting? Vad har då SD att förlora på att i *vissa* frågor driva en mer "social" politik? Säg gratis tandvård till barn och pensionärer, hyresregleringar, och så vidare?

  Det skulle kunna hända... (Med reservation för att jag faktiskt inte vet hur strategisnacket går inom SD.)

  ReplyDelete
 4. Apropå ingenting...i den senaste opinionsmätningen backar alla partier utom SAP och SD. Sämst går det för två av SAP:s stödpartier, MP och L, som i princip är utraderade. M, KD och SD får egen majoritet i riksdagen (dock inte i väljarkåren), detta för att MP och L inte ens blir invalda. Det här kan ju förändras, men om detta blir en trend har SAP inte bara misslyckats med att stoppa SD, de har inte ens lyckats stoppa M och KD... Samtidigt är det likväl intressant att SAP faktiskt inte backar i mätningen, utan går väldigt tydligt framåt. Polarisering SAP-SD?

  ReplyDelete