Friday, December 17, 2021

Patient noll

Fauci låter vaccinera sig offentligt (december 2020)


Det är någonting konstigt med bråken kring COVID-pandemins ursprung. Bidens administration (och deras knähundar på Facebook) svängde ju tidigare i år och började plötsligt hävda att viruset kanske trots allt skapats i det där laboratoriet i Wuhan, Kina. Något som tidigare avfärdades som "konspirationsteorier" och kunde leda till censur på Facebook. Det är dock någonting väldigt märkligt med Biden-administrationens U-sväng.

Virusforskningen i Wuhan finansierades nämligen av en amerikansk organisation, EcoHealth Alliance. Som i sin tur får pengar från National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), en avdelning inom National Institute of Health (NIH), som i sin tur är underställda det federala amerikanska hälsovårdsdepartementet.

Och generaldirektören för NIAID heter...Anthony Fauci.

Just det. *Samme Fauci som är huvudansvarig för att bekämpa COVID-pandemin i USA är byrådirektör för just den myndighet som finansierade virusforskning på det laboratorium i Wuhan som COVID-viruset sägs ha kommit ifrån*. Hans kritiker, däribland senatorn Rand Paul, hävdar att NIAID faktiskt finansierade "gain-of-function research" på coronavirus, alltså i praktiken gjorde sådana virus mer farliga och smittsamma. Om just detta kan jag inte uttala mig. 

Däremot är det uppenbart att Bidens U-sväng via "Barbara Streisand-effekten" gjorde det närmast omöjligt att stoppa konspirationsteorin om att Fauci är inblandad i skapandet av COVID-19, och således är medansvarig för pandemin som dödat hundratusentals bara i USA. Men varför i allsin dar skulle Bidens administration vilja riskera att en av deras egna blev utpekad på detta sätt? 

Kanske är Bidens administration direkt inkompetent. Kanske förväntar den sig att amerikanska medier ska kunna censurera det där med EcoHealth Alliance och NIAID. Kanske vill den ha en hållhake på Fauci. "Du är våran bitch, gör som vi säger, annars släpper vi dokumenten som visar att ditt jävla institut pröjsade gulingarna i labbet." Är han deras "fall guy"?

Någonting väldigt märkligt pågår i USA. Frågan är hur länge charaderna kan fortgå...


No comments:

Post a Comment