Friday, December 18, 2020

När botemedlet dödar patienten bredvid



Aftonbladets krönikör Wolfgang Hansson har ju länge agerat som ett slags "förnuftets röst" under den pågående coronapandemin.

Så också i denna krönika där han påpekar att de flesta länder som infört hårda restriktioner *inte* har lyckats stoppa smittspridningen. Undantagna är länder som kombinerar nedstängningen med aggressiv smittspårning och regelrätta karantäner. Exempelvis Kina!

Ett annat problem är givetvis att ekonomin går på knäna, att fler blir arbetslösa, och att den sociala isoleringen leder till fler dödsfall än själva sjukdomen. Hansson talar om framtiden - jag säger att framtiden redan är här!

Jag är inte "mot" nedstängningarna, per se, men man måste kunna ha en demokratisk diskussion om olika åtgärder när det verkar som att medicinen dödar patienten...eller patienten bredvid.

Kräva hårdare åtgärder är det enkla

2 comments:

  1. Apropå de senaste restriktionerna, när ska arbetsförmedlingen sluta kräva in aktivitetsrapporter? Eller räknar de kallt med att ingen blir kallad till anställning sintervju ändå? Man kan ju söka 100 jobb i veckan via nätet, där man sitter instängd på kammaren...

    ReplyDelete