Saturday, June 1, 2019

MED till attack mot Virtanen



Jag stödjer ju inte MED, men den här recensionen av Virtanens bok är ändå rätt så intressant...


Vår samtids feghet 

5 comments:

  1. En lite cynisk kommentar off topic: Under Gretas sabbatsår kommer etablissemanget att ha enat sig om att kärnkraft är lösningen på klimatkrisen, och när hon tar avstånd från detta kommer hon inte längre att vara medias hjältinna.

    DN:s tvärvändning kommer att bli intressant att läsa...

    ReplyDelete
  2. Give me thorium or give me death!

    ReplyDelete
  3. Fredrik Virtanen skapade nog en del problem hos delar av den "nationella" högern. Å ena sidan är de inte feminister, och många av dem har en ryggradsreflex att försvara män mot feministiska attacker. Å andra sidan hade Virtanen angripit rasister och försvarat mångkultur. Så vad ska de säga?

    Det går att lösa på olika sätt. Den ovan länkade debattartikeln är ju ett.

    Själv var jag redan från början extra skeptisk mot V.s version (alltså även mer än att jag allmänt är skeptisk mot män som med emfas säger "det har jag aldrig gjort, det är förtal"), bland annat eftersom jag för ett antal år sedan läst en text av honom där han hårt försvarade Michael Jackson mot vad han ansåg vara en häxjakt. Och bland annat också av en orsak som jag inte bör gå in på här.

    ReplyDelete
  4. Det stämmer - om jag minns rätt var Nyheter Idag först mot Virtanen eftersom han var vänsterliberal och "manlig feminist", men började sedan stödja honom efter att Alexander Bard (som tillhör MED) visade sig vara en av hans polare?!

    Man fick nästan något slags ofrivilliga sympatier för alla troll som attackerade Virtanen för att han var "vänster" och bara fortsatte att göra det, som om ingenting hänt...

    ReplyDelete
  5. Virtanen har ju erkänt att han betett sig som en slusk, supit, knarkat och så vidare, så varför ska man plötsligt benhårt tro på hans version i *detta* fall?

    ReplyDelete