Saturday, December 15, 2018

Kan ju vara intressant...


Det här inlägget kan ju ha ett visst intresse för den promille av mina läsare som är fullblodsstalinister eller något... Hur Alexander Bard förhåller sig till bråket framgår inte. 

MED bryter med Katerina Janouch


TILLÄGG: MED har ju alltid varit ett lite märkligt projekt. Jag fick ursprungligen intrycket att partiet försökte lägga sig mittemellan M och SD, kanske för att dra till sig missnöjda M-väljare. Stödet från "Nyheter Idag" kan kanske också förklaras på detta sätt. När NI inte försöker imitera Fria Tider, låter de faktiskt som en gråzon mellan just M och SD. 

Denna politiska nisch inhöstades effektivt av Kristersson när denne drev igenom en tvärvändning (eller förment sådan) av M:s invandringspolitik på senaste M-kongressen. Han gjorde M till "SD lajt" eller "smygsvensson respektabel". Nu fanns det alltså inte längre något politiskt utrymme för MED - alldeles bortsett från den *lilla* detaljen att svenskar i stort sett aldrig röstar på småpartier (utom ibland i EU-valen). 

Samarbetet med Katerine Janouch var det enda som gav MED uppmärksamhet. Det, och att Alexander Bard stödde gruppen. Jag och säkert många andra trodde att MED faktiskt var "Janouchs parti" eller "Nyheter Idags parti". Men nu visar det sig alltså att hon var en oberoende kändiskandidat som MED rekryterat till sin valsedel. Intressant...

Annars är ju MED:s grötmyndigt seriösa uttalanden i olika frågor rätt så underhållande. Särskilt som MED ju aldrig säger någonting utöver det vanliga. Egentligen. Vågar man gissa att det är "den politiska autist-falangen" från något av allianspartierna som är i rörelse här?

Efter att ha dumpat Janouch finns det ännu mindre anledning att stödja MED eftersom lilleputtpartiet nu är identiskt med Alliansen. Såvida inte MED vågar steget och förvandlar sig själva till ett zoroastrisk-satanistiskt libertinist-parti. Då kommer de garanterat att bli omnämnda i media, LOL. 

3 comments:

 1. Är det därför hon verkar vara så ledsen? http://katerinamagasin.se/den-dagen-vi-star-eniga-ar-maktelitens-forstorelse-av-sverige-slut/

  ReplyDelete
 2. Den kanske konstigaste åsikt om invandring jag någonsin har stött på fanns i en nyhednisk "asatroende" blogg som jag tror hette Hedniska tankar, för kanske fem år sedan.
  Bloggaren hade inget emot invandring i sig men han ansåg att man måste ställa ett ovillkorligt krav för alla som ville få uppehållstillstånd i Sverige.
  De måste konvertera till den fornnordiska religionen ("asatron"). Om de inte ville acceptera våra förfäders tro hade de inte i Sverige att göra.
  Jag tyckte att det var oerhört komiskt att han ansåg att invandrare måste acceptera en religion som knappast stöds av ens 0,1 procent av svenskarna....
  Jag undrade om han hade tagit fel på ca tusen år i sin tideräkning. Kravet skulle ju kanske tett sig LITE mer meningsfullt omkring 1000 e.kr.

  ReplyDelete
 3. Ha ha. Vad lustigt. Får man konvertera till en mer synkretistisk variant som blandar asar, vaner. Vite Krist och Zarathustra?

  ReplyDelete