Sunday, September 8, 2019

Kal Niranjan did nothing wrongSo according to Sant Mat, Radhasoami or whatever, the material world but also the enchanting and alluring astral realms (in which we can attain siddhi powers) were created by the evil Demiurge Kal or Kal Niranjan. 

Hmmm...

I say that makes Kal the good guy. We certainly seem to be having a great deal of fun down here! Especially if "down below" includes the astral realms in which the mystic can do whatever he freaking likes...

What if I don´t *want* to leave the astral to merge with the Oceanic Sound Current of Brahman? I mean, do you?

Let´s stay down here forever. 

3 comments:

 1. Å andra sidan har vi asatron, enligt vilken de som är dör i krig kommer till ett ställe - eller rättare sagt två - ett styrt av Oden, ett av Freja, hälften till det ena och hälften till det andra.I Odens Valhall får de kriga hela dagen, och supa halva natten. Hur placerar man attraktiviteten av detta, om man jämför med de ovan nämnda alternativen?

  De som inte dör i krig kommer å andra sidan till Hel, ett mörkt, enformigt tråkigt ställe, som trots sitt namn inte liknar det kristna helvetet. Men plågas inte, men har det "bara" långtråkigt (i evighet).

  Trodde de som hittade på dessa scenariot på vad de sa, eller handlar det om ett medvetet cyniskt sätt att få män, och några enstaka kvinnor, att gå ut i krig?

  Jag misstänker bestämt att jag skulle föredra Hel, framför Odens supar- och krigarparadis.

  Men kanske inte när det gäller Frejas ställe, som jag glömt vad det hette. För medan medan Odens Valhall beskrivs i detalj, är det ändå tyst om det konkreta livet hos Freja. Kommer Freja där att ömt titta en djupt i ögonen, och säga "oh, vad tapper du var i livet". Låter lite häftigt, men står man verkligen ut med detta i mer än låt oss säga tusen år?

  ReplyDelete
 2. Om det är förenat med heterosexuella orgier, så misstänker jag att många skulle föredra Frejas paradis. Enligt Wiki hette det Folkvang. Nothing about the orgies, though.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Folkvang

  ReplyDelete