Tuesday, April 23, 2024

Non-avian kind

 


They were big, they were bad, they were the dominant life form on land for 134 million years...and now they´re gone. In fact, they´ve been gone for 66 million years.

But we can beat them to it, right? Right. 

 

6 comments:

  1. "Beat them to it?" Vad menas med det? "Bad"? De utrotades av en meteorit och den nästföljande dominanta arten visade sig vara den första arten i jordens historia som utvecklade en potentiell förmåga att på egen hand starta en massutrotning som kan bli värre än alla tidigare. . Men förresten - dinosaurierna utrotades inte, för fåglarna finns kvar. Sedan jag fick reda på fåglarnas ursprung får jag en känsla av respekt och rörelse varje gång jag ser en fågel.

    Erik R

    I den a

    ReplyDelete
  2. Meteoriten utrotade alltså inte endast dinosaurierna - den skapade förutsättningen för en ny art med en kapacitet att starta en ny massutrotning som kommer att utrota den överväldigande majoriteten av de som överlevde den förra massutrotningen.

    ReplyDelete
  3. Du förstod inte ironin i inlägget. Jag menade ungefär det du skrev... ;-)

    ReplyDelete
  4. "De var stora, de var grymt häftiga, de var den dominerande livsformen på land i 134 miljoner år...och nu är de borta. Ja, de har varit borta i 66 miljoner år. Men vi kan säkert överträffa dem, eller hur? Tjena".

    ReplyDelete
  5. OK: Jag har svårare att förstå ironi när jag nyss har vaknat. :-)

    ReplyDelete
  6. https://ashtarbookblog.blogspot.com/2023/04/where-is-teleology.html

    ReplyDelete