Sunday, May 19, 2019

Heja NorgeVi kan väl passa på att hylla Norge (eller var det Nordnorge? Nej, det var ju Makedonien). Det gick ju lite bättre för deras disco-jojk än förra gången de jojkade i en ESC-final circa 1978 eller så. Sedan är det ju kul att de ural-altaiska språken gör comeback i ESC-sammanhang, jag har noterat att varken Finland eller Estland vill sjunga på sina modersmål numera, ha ha. Synd bara att finalen var på den 18 maj, inte 17 maj, men man kan ju inte få allt här i världen.


Inte ens i Keiino sameby.

11 comments:

 1. Lite Game of Thrones-känsla över låten, jojkaren ska väl föreställa Nattkungen, eller vad?

  ReplyDelete
 2. Förra gången (det var visst 1980):

  https://www.youtube.com/watch?v=AyMdsQOT8vI

  ReplyDelete
 3. Altaälven i all ära, men hur var det med ALTAI-älven?

  ReplyDelete
 4. HELT off topic. Vet du något om Vitezslav Gardavsky?

  ReplyDelete
 5. Är jag verkligen den ende som förstår att Greklands "sångerska" i själva verket var könsöverskridare/transvestit?

  ReplyDelete
 6. Är jag den ende som fattar att Vitrysslands sångerska inte kan ha varit 16, hon var minst 20. ÅLDERSFUSKANDE BELARUSIER!

  ReplyDelete
 7. Lite irriterande med alla fuskare i Über-Mello…

  ReplyDelete
 8. Vad fan betyder "Kathedersozialist"?

  ReplyDelete
 9. Nej, men jag läste om honom på tjeckiska Wikipedia, han tillhörde kommunistpartiet men blev dissident på 1970-talet. Dock oklart varför. Han skrev en bok med den lite lustiga titeln God Is Not Dead Yet. Varför undrar du?

  ReplyDelete
 10. Jag läste boken 1973, men minns inte mycket av den. Den översattes till svenska (Gud är inte alldeles död). Det jag minns är att han verkade vara var en ateist som egentligen ville vara kristen. Hans sista ord i boken var en upp- och nedvändning av uttrycket "Jag tror på Gud, ehuru det är absurt". Han skrev "Jag tror inte på Gud, ehuru det är absurt".

  Han verkade mena att det egentligen var ateismen som var absurd, men att han ändå trodde på den,och på en kommunistisk framtid. Det framgick inte helt klart om han menade att även denna framtid var absurd.

  Funderar på att läsa om den.

  ReplyDelete
 11. Intressant. Det förklarar nog hans konflikt med kommunistiska partiet.

  ReplyDelete