Tuesday, June 8, 2021

Vilken nivå av ironi är vi på?


Vad är Nordbol för något? Någon som vet? Och vad i allsin dar är "esoterisk tomteshintoism"??? 

Anders Ygeman möts av hakkors i Minecraft?!

20 comments:

  1. Tror Nordbol mest är en meme från gänget kring podden "vita pillret". Man låtsas att det är någon sorts ny genomtänkt hednisk germansk filosofi men man har mest bara jäkligt kul och hoppas att det ska provocera somliga till vansinne.
    Av det lilla jag upofattat av denna "ideologi" handlar det närmast om någon sorts etno-anarkism med en vision om ett nätverk av självstyrande germanska småsamhällen som krökar, slåss och stökar runt med allt och alla, även inbördes.
    Namnet anspelar Nationalbolsjeviker vilket kan tyckas märkligt för en så anarkistisk rötelse då nationalbolsjevismen var/är uttalat stalinistisk.
    Men som sagt, det är knappast menat att tas på allvar. Förutom av diverse boomers inom etablissemanget.
    Har man tur kanske man får mycket uppmärksamhet i Ranstorps nästa utredning om den "högerextrema hotbilden i sverige".

    ReplyDelete
  2. Aha! Ja, jag misstänkte nästan att det var något slags "ironiska nynazister" eller något sådant. Tack för info!

    ReplyDelete
  3. Ranstorp är verkligen extremboomer. Tror bara han klarar av att studera folk från hans egen boomergeneration.
    I hans förra utredning omnämnde han flera gånger den förvisso fascistiska podden "Fash the nation". Han hade dock missuppfattat poddnamnet och refererade konsekvent till den som "Flash the nation" och menade att man hetsade för storskalig terrorism. Typ som att man ville skjuta blixtar ner på hela nationen.
    Blir extra kul då "flash" inpetat i en mening på det viset är slang för att blotta sig. "I flashed him"="jag blottade mig för honom". Men det kan ju förstås även vara otäckt med nassar som visar kuken för hela nationen, om än inte lika farligt som beskjutning medelst blixtar.

    ReplyDelete
  4. Nä Ranstorp, det är läggdags för gamla Boomers nu. Ingenting du studerar blir mer lättbegripligt när du redovisar dina slutsatser. Som att ta LSD ocj studera ett objekt i Gröna Lunds skrattspeglar i hopp om att förstå det bättre, när man läser dina "pedagogiska" rapporter.

    ReplyDelete
  5. Det blev ju verkligen liv i luckan när högerradikalerna lärde sig vara ironiska. Som när de lyckades få en grön groda, apan Harambe och diverse harmlösa gester med händerna klassade som "hatsymboler" av ADL, etc. Vilken tur att inte Bronies for Trump var mer kända, det hade kunnat få konsekvenser för "My Little Pony: Friendship is Magic". Taylor Swift blev ju nästan en hatsymbol också under en period, det var en jäkla massa medial mobbning av henne för att hon inte "tog ställning", bara för att alt-högern förvandlat henne till en ironisk ikon för vithet... När förlorade vänstern sin humor? Cirka 2010? Gamergate?

    ReplyDelete
  6. Jag (och säkert du också) är gammal nog att komma ihåg när det var extremhögern som (med rätt eller orätt) ansågs bestå av blåsta skinnbulor, patetiska gamla gubbar med Pinochet-komplex eller NRP som i full mundering paraderade runt i småstäder och gjorde sig till åtlöje. Den enda, säger enda, fascisten som bemöttes med *viss* respekt i media var Per Engdahl, och han var väl 90-plus vid det laget. Nu är det vänstern (eller "vänstern") som ofta framstår som galen, patetisk eller passé. Fast innan QAnons stormning av Kapitolium verkade den åtminstone farligare än radikalhögern. Tänk BLM-Antifa och kravallerna sommaren 2020 versus posta dank memes på Twitter.

    ReplyDelete
  7. Ah jo, nassarna på den tiden var verkligen patetiska och bjöd på mycket oavsiktlig humor. Men det kunde åtminstone delvis förklaras med låg bildningsgrad. Många verkade både tinner-skadade och knappt läskunniga. Vad finns det för ursäkter för tramsvänsterns idioti?

    ReplyDelete
  8. Här lite humor från stå upp komikern Sam Hyde:
    https://youtu.be/jgNDA_Z2H0U
    Folk krävde att han skulle få sparken hans egna TV-show för hans "antisemitism" så han gjorde en musikvideo för att ta kål på alla antisemitrykten. Fungerade visst inte alls, några dagar senare var han arbetslös.

    ReplyDelete
  9. Sen har han lyckats med att upprepade gånger hängas ut i amerikanska nyheter som den skyldige till diverse masskjutningar.
    Bilderna på honom som användes var uppenbart trams, fulla av ledtrådar om att något lurt pågick. på en av bilderna hade han fotomonterat in sig själv med columbine-mördarna.
    https://youtu.be/Ab1BzudJl1U

    ReplyDelete
  10. Notera "gamergate" dekalen på bilen i en av bilderna som cnn använde

    ReplyDelete
  11. Gamle gode Sam Hyde, honom hade jag nästan glömt bort. Apropå troll så misstänker jag att Louise Mensch var ett troll också. Om någon kommer ihåg henne idag?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Typ troll som i betydelsen att hon drog igång rysslandsparanoja om valet i hopp om att clinton-etablissemanget skulle gå igång på alla cylindrar och göra bort sig? Vilket ju också hände.

      Delete
  12. Om så är fallet är det minst lika imponerande som Hydes Trollningar av etablissemangsmedia.
    Dissidenttrollen är duktiga nuförtiden. Fast samtidigt verkar etablissemanget mer överspänt och impulsivt än någonsin. Lika lättrollat som ett gäng amfetaminister som inte sovit på en vecka och börjar musstänka varandra för att vara golare.

    ReplyDelete
  13. Kommer ihåg vilket liv det blev när "White Sharia" memen trendade. Såg först lyckat ut med en massa feminister som gick i taket men sen var det nog lite för många autister som inte alls hajade ironin och gjorde och blev helt till sig.

    ReplyDelete
  14. Upoföljaren var dock väkdigt smart. "Islam is right abour woman". Fle s6btilt för autister att sympatisera med och feministerna höll på att få hjärnblödning när de insåg hue svåry det skullw bli att kritisera budskapet.

    ReplyDelete
  15. "Det var kvinnorna som var farligast när det gällde att lägga märke till krimtänk, alltid ivrigast att att anmäla krimtänk vid vid minsta misstanke".
    George Orwell,

    ReplyDelete
  16. i 1984.

    Jo tack George Orwell. Det är likadant nu med.

    https://youtu.be/uAip2O0-k10

    ReplyDelete
  17. Den där hade jag missat. Helt otroligt (OK, egentligen inte) att sådana dumheter blir rixnyheter i USA. Lägg märke till att folket på gatan verkar väldigt "kunniga", de vet t.o.m. vad sharia är för något. I en vanlig amerikansk småstad? Hmmm...

    Kollade upp Winchester på Wikipedia.

    "Winchester is a small suburban town located 8.2 miles (13.2 km) north of downtown Boston, Massachusetts, United States in Middlesex County. It is the 7th wealthiest municipality in Massachusetts and functions largely as a bedroom community for professionals who work in the greater Boston area."

    Alltså samma typ av personer som i Iran hade fått halsen avskuren i samband med den islamiska revolutionen. Suck...

    ReplyDelete
  18. Roligast var polisen som sade "It´s protected speech, the reason why we removed it is because it´s on town property". :D

    I och för sig korrekt...

    ReplyDelete