Wednesday, June 16, 2021

Unite behind the science (or: While Fauci was sleeping)


Scientists actually experiment with these kinds of things...

Japan approves first human-animal embryo experiments

First monkey-human experiments

4 comments:

  1. Jag minns att jag 1987 såg en liten, liten notis i DN där det sades att det i USA skulle pågå experiment med att skapa korsningar mellan människor och apor, för att dessa, hör och häpna, skulle kunna utföra vissa enkla typer av arbeten, som ex.vis lätta mekaniska arbeten i industrin.

    Jag är ganska säker på att det inte var ett falskt minne. Men sedan blev det helt tyst. Om man bortser från en science.fiction-TV-serie, som tog upp ett sådant scenario. Var notisen falsk? Eller kom det inga uppföljningar av detta pga att det blev extremt hemligt?

    Men nu nu har det tydligen tagits upp igen, minus den smaklösa detaljen att det handlade om att skapa en de facto slavras.

    ReplyDelete
  2. PS. Fast skälet att den nya hybriden kan vara bra att testa mediciner på är ju inte mycket bättre.

    ReplyDelete
  3. PPS. Jag minns Bo A:s kommentar när jag berättade för honom om notisen 1987. "Om något sådant verkligen är något som den härskande klassen satsar på, kommer Djurfront att förbjudas".

    ReplyDelete
  4. I så fall ligger Djurfront illa till under de närmaste årtiondena. Vi har ju hela AI-problematiken också. Fast jag tror att både den moderna civilisationen och vetenskapen kommer att drabbas av omfattande ekonomiska och politiska problem redan innan skräckscenariot blir verklighet. Det är ju ironiskt nog så att en nedgång för vetenskapen både drabbar den bra forskningen...och den dåliga.

    ReplyDelete