Monday, June 21, 2021

Jag har lösningen


Jag har lösningen på regeringskrisen. SAP måste bli bättre på att manövrera åt vänster. Inte bara åt "höger" (globo-liberalism). De måste i största allmänhet bli bättre på att vinna val. De som skriker hysteriskt om att "vänstern förenar sig med extremhögern" verkar i brådrasket ha glömt bort att Löfvén faktiskt leder en minoritetsregering...

Fast vill sossarna bli bättre på att vinna riksdagsval måste de kanske gå tillbaka till att vara ett Arbeiterpartei, snarare än dagens Machtpartei. Dessutom ett Machtpartei som knappt kan utöva någon macht...

En av de få socialdemokratiska talking heads on TV som passerat revy i TV-sofforna under "krisen" (vilken kris?) som har kopplingar till arbetarrörelsen är, ironiskt nog, Stefan Löfvén själv. Han har ju faktiskt varit förbundsordförande för IF Metall, eller något sådant.

Vilka kopplingar till arbetarrörelsen har de andra ljushuvudena? 

Frågan är om SAP verkligen kan vända tillbaka. Och om ens *det* är önskvärt, såvida de inte vänder väldigt långt tillbaka. Jag vet inte, 1930-talet, kanske? 

Idag är SAP bara ett parti som eftersträvar kontroll över det märkliga hybridsystem som just nu kännetecknar "senkapitalismen", en kombi av statsregleringar, nyliberalism och vänsterliberalism. 

Och i så fall kommer SAP att försvinna när detta system krackelerar. Vilket det garanterat kommer att göra... 


No comments:

Post a Comment