Monday, June 21, 2021

Extraval nästa





Hittade inte nassarnas klassiska valaffisch från 1930-talet (den med den blonde pojken som vill stoppa klasskampen), så den här får väl duga istället. Ja, jag är ironisk. Hoppas jag... 

11 comments:

  1. Ja, här är den ju:

    https://digitaltmuseum.se/011013839848/valaffischfor-svenska-nationalsocialister-1938/media?slide=0

    ReplyDelete
  2. Plutokraten ser ju ut som en typisk svensk brukspatron, men observera att arbetaren är svartmuskig. Tattare? Undrar lite över stereotyperna där...

    ReplyDelete
  3. Tydligen lindholmarna i kommunalvalen 1938. Därav Stockholms stadshus i bakgrunden.

    ReplyDelete
  4. Vänterpartiet håller nästan på att bli parior bland godhetstänkarna nu. Nästan så jag vill belöna med en röst i nästa val.

    ReplyDelete
  5. Envar som röstar på Centerpartiet röstar på Kabul.

    ReplyDelete
  6. Envar som röstar på Centerpartiet röstar för hemlöshet, polygama massvåldtäkter och ett kinesiskt protektorat över nordskånska slättlandet. (Inte riktigt sant, men det duger väl för ett kossackval 2021, antar jag.)

    ReplyDelete
  7. Förslaget att ge kritiskt stöd till V är ju...intressant.

    ReplyDelete
  8. Instämmer helt om C hur som.

    ReplyDelete
  9. Affischen är inte från 30-talet, utan från "kosackvalet" 1928. Dess bild av Sovjet skulle kanske ha varit mer effektiv 1930 eller 1932 när tvångskollektiviseringen var i full gång. Men september 1928 trodde väl nästan alla att Bucharin hade segrat och så oerhört hemskt kunde väl inte detta ha tett sig.

    ReplyDelete
  10. Lindholmarnas affisch (som jag länkar till i första kommentaren) är från 1938. Det var den jag menade. :-)

    ReplyDelete
  11. På sin ålders höst blev Lindholm sympatisör till VPK (han till och med intervjuades om detta i Ny Dag) så han hade väl till sist insett att klasskamp inte var alldeles helt fel.

    ReplyDelete