Tuesday, June 29, 2021

Lite skvaller


Det här är inte en skvallerblogg...utom när det *är* en skvallerblogg. Hübinette tog bort detta inlägg från sin blogg, uppenbarligen efter påstötningar från Virtanen. 

"Min relation till Fredrik Virtanen"

3 comments:

  1. Tror det är SÄPO-informatören Fredrik Malm som åsyftas som den gemensamme vännen. Så den fånen har "stått modell' för Lisbeth Salander. Men tjenare...

    ReplyDelete
  2. Från Wiki:

    "Malm gav 2020 ut boken "Naftasyndikat - berättelsen om direktör Kruse och Stalins oljebolag i Sverige". Boken handlar om Malms farfars far Einar Kruse, som var aktiv på högsta nivå i Sveriges kommunistiska parti ända från utbrytningen 1929 fram till slutet av 1950-talet och ansvarig för partiets finanser under flera decennier. Boken belyser det nära samarbetet mellan SKP och Sovjetunionen, och hur Sverige till skillnad från många andra länder sålde vidare tillgångar som tillskansats under revolutionen genom plundring och konfiskation. Kruse blev 1929 direktör för Naftasyndikatet som bedrev försäljning av rysk olja.[9] Bolaget verkade fram till 1937 och gav enligt Malms bok ekonomiskt stöd till den svenska vänstern men agerade också täckmantel åt spionverksamhet i Sverige. Bolaget såldes 1937 och blev Gulf, och Kruse blev därefter ekonomidirektör i SKP fram till sin pensionering 1958.[10]"

    Låter intressant...

    ReplyDelete
  3. Får erkänma att boken verkar intressant. Malms övriga gärningar är dock föga hedervärda. Bl.a misshandlar på fyllan av både inbillade och faktiska nationalister, helt utanför något politiskt sammanhang. Och sen hans mångåriga informatörsarbete hos SÄPO som han själv erkände när han var immålad i ett hörn.

    ReplyDelete