Monday, August 3, 2020

Statskupp på amerikanska




De senaste månadernas kravaller i USA har många till synes märkliga drag. Normalt sett brukar kravaller mötas med stenhård repression från statsmaktens sida. Men så har inte skett här. Snarare tvärtom!

I både Minneapolis och Seattle beordrade borgmästarna polisen att lämna polishusen när dessa attackerades av våldsamma ”demonstranter”.  I Seattle tilläts anarkisterna rentav upprätta en ”autonom zon” runt polishuset. Även i andra städer har borgmästarna på olika sätt uttalat stöd för protesterna och försvårat för polisen att bekämpa dem, t.ex. genom att förbjuda pepparspray (vilket i praktiken skulle tvinga poliserna att skjuta på demonstranterna istället) eller förbjuda angrepp på ”journalister” (något anarkisterna utnyttjat genom att helt enkelt kalla sig just ”journalister”). I New York City har bormästaren uttryckligen undantagit BLM-protester från coronakarantänen! Observera förresten att i stort sett *alla* BLM-protester är tekniskt sett olagliga då de bryter mot karantänen, men myndigheterna (som annars är väldigt nitiska) har inte brytt sig om att upprätthålla direktiv de själva utfärdat.

I St Louis, Missouri bröt sig en skock hotfulla anarkister in på en privat tomt i ett välbärgat område. Villaägarna svarade med att hota anarkisterna med vapen, vilket är fullt tillåtet enligt delstatens lagar. Trots detta valde St Louis distriktsåklagare  - som bokstavligt finansierat sin valkampanj med pengar från George Soros – att åtala *paret som försvarade sitt hus*. Polisen beslagtog deras vapen, och när det visade sig att ett av dem (en pistol) inte gick att avfyra, beordrade åklagarkontoret utredarna att göra vapnen brukbart – d.v.s. fiffla med bevismaterial. (Till slut valde delstatens åklagare att lägga ner fallet.) I amerikanska massmedier storljögs det i flera veckor om incidenten, som framställdes som ett exempel på hur ”rasister hotar fredliga demonstranter med vapen på en offentlig plats”, när det i själva verket framgick *av anarkisternas egen video* att de brutit sig in på privat område.

Vilket för mig in på massmedias roll under ”protesterna”. Medierna har systematiskt agerat Pravda. De påstår att Antifa, det våldsamma anarkistiska nätverket, inte ens existerar. Protesterna framställs som ”fredliga” – det mest absurda exemplet är en reporter som skriker detta samtidigt som explosioner och bränder syns i bakgrunden. Reportrar som haft egna säkerhetsvakter har framställt den autonoma zonen i Seattle (där flera personer blev mördade eller våldtagna) som ”fredlig”. Om medierna har erkänt våldsamheterna har de försökt skylla dem på högerextrema provokatörer, detta trots att alla som arresterats i samband med våldet har varit vänsterradikaler. Enligt den oberoende reportern Michael Tracey har medierna dessutom censurerat många kravaller – de nämner dem helt enkelt inte – och även kraftigt underdrivit förstörelsen i samband med de kravaller som trots allt nämns i nyhetsflödet. I Minneapolis var vandaliseringen och plundringarna *massiva*och riktades ofta mot butiker ägda av invandrare (t.ex. somalier), vilket ju är lite märkligt, med tanke på deras påstått ”anti-rasistiska” karaktär.

Alla borgmästare och åklagare som de facto ställt sig på anarkisternas sida har en sak gemensamt. De är demokrater. Medierna i USA (utom Fox News) stödjer också demokraterna. Kan det finnas en koppling mellan detta och deras till synes märkliga agerande de senaste månaderna?

It´s a color revolution, stupid.

Det är ganska uppenbart att det vi ser är en orkestrerad “färgrevolution” av det slag USA organiserat i många främmande länder. Nu har färgrevolutionen kommit hem, och används mot USA:s president, Donald Trump. Det vi ser är det senaste i raden av försök från demokraternas sida att störta Trump. Rysslandsutredningen fungerade inte. Riksrättsåtalet fungerade inte heller. Men kravaller kanske fungerar? Särskilt som demokraterna även kraschat hela den amerikanska ekonomin genom en ”lock down” p.g.a. corona, säkerligen fullt medvetet för att sabotera för Trump (den starka ekonomin var hans främsta argument för att bli återvald). Nästa steg i kuppförsöket kommer att bli valfusk i *massiv* skala via riggad poströstning. Såvida inte Trump gör något för att stoppa kuppen...

Hittils har Trump legat förvånansvärt lågt. Varför har han inte låtit militären rensa upp i storstäderna? Eller skickat fler federala poliser? Den troligaste förklaringen är att demokraterna *vill* att han ska göra det. Kravallerna är en fälla. Men Trump har valt att inte gå i den, trots ilska från hans egna anhängare om att han inte gör tillräckligt. Istället har de federala myndigheterna endast gradvis trappat upp sin närvaro, särskilt i Portland (där de alltså försvarar federala byggnader). Demokraterna vill ha ett blodbad, men Trump har hittills inte nappat. Vad som kommer att hända nu är oklart. Det verkar råda ett slags underlig terrorbalans mellan Trump och demokraterna (plus deras stormtrupper Antifa). Trump har gått kraftigt framåt i opinionsmätningarna, samtidigt som demokraterna fortfarande försöker gömma sin presidentkandidat, Joe Biden. Av allt att döma har Biden-kampanjen skjutit upp beslutet om vem som ska bli Bidens vicepresidentkandidat (d.v.s. USA:s faktiske president om Biden vinner). Kanske har demokraterna insett att deras ”regime change operation” har misslyckats och rentav visat sig vara kontraproduktiv. Frågan är om de kan ta tillbaka allt de ställt till med de senaste månaderna. Frågan är också om deras mediala propagandaarm – som inte ens drar sig för att försvara anarkistiska våldsverkare – klarar av att plötsligt ”gira höger” när husbonn kallar...

Det hela kan bli riktigt underhållande, om man har rätt sorts humor.

Min vilda gissning är att demokraterna kommer att svänga, låta polisen göra sitt jobb, och att stormbataljonerna offras till förmån för något annat fult trick. Gissningsvis de tidigare nämnda valfusket. Den som lever får väl se! Själv undrar jag även om det finns utländska intressenter med i det här spelet. Finns det några länder som eventuellt kan tänkas ha ett intresse av att försvaga USA med hjälp av färgrevolutioner...? Och *vad* skulle hända om Trump kom över något slags kommunikationer som visar att kretsar inom det demokratiska partiet kolluderar med Kina? Det är en väldigt, väldigt intressant fråga...


No comments:

Post a Comment