Monday, August 3, 2020

Ryssland-narrativet kollapsar




Meet the Steele dossier´s primary subsource


Här ovan länkar jag dels till en artikel, och dels till ett Youtube-klipp, som båda handlar om den senaste tidens efterspel till den s.k. Rysslandsutredningen. Att Trump på ett eller annat sätt är en landsförrädare som samarbetar med ryssarna har ju varit en populär konspirationsteori i amerikanske medier, som nästan uteslutande stödjer demokraterna. Men inte bara i medierna! Redan under valkampanjen 2016 spionerade FBI på Trump-kampanjen, och efter valet sjösatte demokraterna i kongressen en gigantisk ”utredning” om Trumps påstådda Rysslandskontakter, vars enda syfte var att sabotera den förhatlige presidentens administration så mycket som möjligt. Till slut tvingades demokraterna lägga ner skiten, och nu börjar det komma fram mer och mer pinsamma uppgifter om var ”informationen” om Trumps påstådda rysskontakter egentligen kom ifrån.

Den dossier som fick FBI att börja spionera på Trump, ”the Steele Dossier”, innehöll bisarra uppgifter (offentligt kända redan 2017) om att Trump under ett besök i Moskva skulle ha låtit ryska horor pissa på honom, att ryska säkerhetstjänsten kände till saken, att detta kunde användas för att utpressa Trump, etc. Dessa uppgifter brukar skämtsamt benämnas ”Pissgate” eller ”Golden Shower”. Men varifrån kom dessa märkliga uppgifter? Jo, från en viss Igor Danchenko, anställd av Brookings, en liberal tankesmedja till stor del finansierad av Qatar (sic). Danchenko hade suttit och supit med sina ryska polare och på så sätt samlat på sig ”uppgifterna”. Det mest anmärkningsvärda är att vissa av Danchenkos ryska kontakter *kan ha varit agenter för ryska säkerhetstjänsten*. Det betyder att Rysslands-narrativet, som i flera års tid utsått split och splittring i USA, *kan vara en skapelse av Ryssland*.

Låt detta sjunka in: den verkliga konspirationen är alltså inte att Trump konspirerade med Ryssland, utan att Ryssland fick demokraterna att tro att så var fallet, för att på så sätt paralysera Amerika! Att Hillary Clintons kampanj, som först fick tillgång till Danchenkos amsagor, skulle ha trott på dem, är ju inte så värst troligt. Och knappast FBI heller. De bara använde skitpratet. Däremot verkar konspirationsteorierna ha varit väldigt framgångsrika bland både proffs- och amatörtyckare på den ”liberala” sidan i USA. I Sverige har DN varit de som mest naivt promoterat dumheterna. Fast inte ens DN trodde väl på Pissgate? Ändå var detta hela historiens upprinnelse. Det vore onekligen ironiskt om det visar sig att alla dessa ryssdödare i den liberala pressen hela denna tid gått lede fis ärenden...

No comments:

Post a Comment