Monday, August 31, 2020

Med reservation för eventuella ändringar


Här kommer några pessimistiska förutsägelser om världen år 2030. Jag har gjort sådana tidigare, but here we go again. Med tanke på kaoset detta märkliga år 2020 så måste jag väl lägga till "med reservation för eventuella ändringar"!

Donald Trump blir återvald med god marginal efter att framgångsrikt ha undertryckt demokraternas kuppförsök (Antifas kravaller). Demokraterna och djupa staten inser att spelet är förlorat och bestämmer sig för "brända jordens taktik" : ännu fler kravaller, bisarra stämningar mot Trump-anhängare, parallell utrikespolitik i hopp om att provocera fram en konfrontation med Ryssland, etc. De kommer även kräva att få se Trumps självdeklarationer (detta är centralt)...


2024 kommer republikanernas primärval att bli en uppgörelse mellan Mike Pence, Richard Grenell och Ted Cruz. Pence vinner, blir USA:s näste president och utnämner Grenell till utrikesminister. Cruz fortsätter som kverulerande senator. 


Demokraternas ständiga sabotage försvagar USA:s geopolitiska ställning. Ryssland svarar med att invadera både Belarus, Ukraina och Georgien. Eller: det blir ingen invasion, men länderna finlandiseras.


Ryssland blir gradvis den dominerande makten i Europa. Både Frankrike och Tyskland inleder samarbete med Ryssland (särskilt Frankrike) och detta oavsett vem som sitter i ledningen för dessa länder. I norr väljer Skandinavien, Baltikum, Polen och Storbritannien (what's left of it) att stödja ett alltmer försvagat USA. 


Sossarna och MP irriterar dock ständigt de amerikanska herrarna genom att låtsas vara neutrala och ständigt rikta "vaken" kritik mot Trump och Pence. Sveriges utrikespolitik blir ett stort skämt i Europa. Charaderna upphör först sedan Kristersson blivit statsminister, försökt sig på "vakna" kommentarer själv, men fått en skarp tillrättavisning av Mike Pompeo (som arbetar som den amerikanska regeringens främste "fixare").


När Kina inser att USA faktiskt tänker sluta samarbeta med dem, allierar de sig med Ryssland ännu mer än tidigare. 


Pence låtsas inte ens ha en populistisk ekonomisk politik. Istället för att ta hem de amerikanska jobben från Kina, blir de off-shorade till Indien och Brasilien.


Mellersta Östern skakas av ytterligare två eller tre krig, enorma flyktingströmmar och brutal terrorism (som även drabbar resten av världen). Iran och Turkiet drabbas båda av "color revolutions", men regimerna överlever. Däremot går Saudi åt helvete. Kraftigt ökad krigsrisk i Medelhavsområdet mellan Turkiet och Russosfären. 


De muslimska invandrarna i Europa blir en enorm reservarmé för fundamentalism och terrorism. Kristna invandrare från Mellersta Östern stödjer Ryssland. Ökat gatuvåld mellan olika invandrargrupper. 


Israel ligger risigt till, men överlever tack vare sina kärnvapen och dubbelspel med ryssarna. 


Kristersson blir statsminister med stöd av SD. Invandringen fortsätter ändå (trots hård högerretorik), dessutom med SD:s goda minne. När SD försvagas i väljarkåren p g a detta, väljer Kristersson att samarbeta med "mittenpartierna". Brottsligheten fortsätter att öka kraftigt, många (inklusive hycklande vänsterliberaler och vänsterradikaler) lämnar Sverige till förmån för Norge eller Danmark. Välfärden fortsätter att urholkas, samtidigt som vänstern väljer att stenhårt prata om "identitet" snarare än klass. Kriminella ligor från Belarus och Ukraina etablerar sig i Sverige under täckmantel av "asylsökare". 


V och MP driver stenhårt transfrågor på ett sätt som hotar kvinnoidrotten. Medierna får kollektiv kortslutning när flera framstående kvinnoidrottare lämnar Sverige. Dumheterna avbryts när Kristersson kommer till makten. 


Martin Gelin publicerar bästsäljaren "Joe Bidens väg till makten". 


Internet blir stenhårt censurerat i hela världen under paroller som "responsible speech", och så vidare. 


Ständiga "lock downs" och "social distansering" blir vardagsmat, samtidigt som sjukvården försämras och bidragen till de arbetslösa (eller till drabbade småföretag) kraftigt minskar. Till slut tryter tålamodet, och efter omfattande "corona-kravaller" år 2028 i hela världen, tvingas regeringarna att upphöra med karantänerna, dock utan att förbättra den offentliga sektorn eller höja bidragen. 


100 miljoner människor i den fattiga delen av världen dör av pandemier. Ytterligare 100 miljoner dör av svält. Steven Pinker kommer på något märkligt sätt skylla detta på Donald Trump! 


ANC försöker behålla makten i Sydafrika genom att expropriera alla vita jordägare. Efter flera år av massakrer på vita väljer både de och indierna att lämna Sydafrika med ekonomisk kollaps och massvält som följd. Twitter-vänstern hejar på ANC och blir helt chockade när skiten spricker. 


Grönkapitalism, vad är det? Klimatanpassning, vad är det? Greta Thunberg, vem var hon nu igen? 


Libertarianism, vad är det? Elon Musk och första människan på Mars, vilka var det? 


Framstegsoptimisterna skyller den västerländska framstegstankens misslyckande på pessimisterna. 


Greta Thunberg konverterar till Hare Krishna och debatterar med Alexander Bard i Skavlan. 


Klimatet fortsätter att försämras, andra miljöproblem förvärras också, men ingen bryr sig längre förutom några anakronistiska byråkrater i Sverige som fortfarande (likt den gamla socialiseringsutredningen) kommer att bluddra om elektrifiering och digitalisering. 


Arbetarklassen i västvärlden är alltför etniskt splittrad och arbetarrörelsen alltför byråkratiserad och uppknuten till globo-liberalismen för att kunna göra effektivt motstånd. I Sverige blir SD tillfälligt det största "arbetarpartiet".


Fascismen och nationalismen går mot en renässans, men i vissa tredje världen-länder kanske även maoismen. 


Redaktören för denna blogg flyttar till Island och går i kloster. 





22 comments:

  1. What if Biden wins?

    ReplyDelete
  2. The same thing will happen, except faster. A Russian submarine might emerge in your bath tub the very next day!

    ReplyDelete
  3. Du borde konvertera till Hare Krishna istället!

    ReplyDelete
  4. Jag tror inte den högsta glädjen är att beskåda hur Krishna och Radha knullar varandra i Vrindavan

    ReplyDelete
  5. Det mest skrämmande med mina förutsägelser (som givetvis inte ska tolkas bokstavligt) är att de utgör ett slags "best case scenario"...

    ReplyDelete
  6. Jag har helt enkelt extrapolerat utifrån dagens situation och kastat in lite "Geopolitics as usual".

    ReplyDelete
  7. Svarta svanar går per definition inte att förutsäga, men det finns ju ett antal händelser som skulle kunna ändra allt, som en gigantisk dammkatastrof i Kina, att en eller flera stormakter drabbas av en pandemi, att Nordkorea ballar och atombombar Japan, eller att det inträffar en gigantisk naturkatastrof, kanske triggad av klimatförändringar.

    ReplyDelete
  8. En ny världsreligions födelse eller ett *väldigt* övertygande UFO-fenomen?

    ReplyDelete
  9. Välkommen till Vattumannens tidsålder. Den blev visst inte som vi tänkte oss...

    ReplyDelete
  10. När du hör orden "California is in play" så vet du att världen går under...

    ReplyDelete
  11. Jag tror inte det blir en siffra rätt, Möjligen bortsett från det att Trump vinner. Med en nästan uppenbart senil motkandidat borde han helt oförtjänt få stora chanser. https://www.japantimes.co.jp/opinion/2020/03/11/commentary/world-commentary/biden-obviously-dementia-withdraw-race/

    ReplyDelete
  12. En intressant artikel. Kunde han inte få den publicerad i USA? Eftersom den är i en japansk tidning...

    ReplyDelete
  13. Skrev mycket kort om ämnet på min blogg. https://kiremaj70.blogspot.com/2020/08/ar-joe-biden-senil.html

    ReplyDelete
  14. Det är ännu värre eftersom Kamala Harris inte fick en endaste delegat i primärvalen och dessutom ägnade sig åt att attackera Biden under debatterna! Ändå nominerar man henne?! Det finns bara tre möjliga förklaringar. (nästa inlägg)

    ReplyDelete
  15. Den första är att demokraterna tänker valfuska på något sätt och då spelar de ingen roll vem som är kandidaten. Ja, den riktige kandidaten gör rätt i att hålla sig undan innan kuppen är i hamn (antagligen Hillary Clinton).

    Den andra är att de inte vill vinna p g a den djupa krisen.

    Det tredje är att de faktiskt är irrationella av någon anledningen (dock oklart vilken)

    ReplyDelete
  16. Om det är ett kuppförsök är Biden och Harris "the fall guys". De kan offras om kuppen skulle misslyckas. Just för att en av dem är döende, medan den andra är impopulär bland väljarna.

    ReplyDelete
  17. Det finns faktiskt personer som tror att demokraterna är förbannade på övernaturlig väg, kanske av kaosmagiker som dyrkar Eris eller Kek...

    ReplyDelete
  18. Vad är det förresten för fel på mina förutsägelser? :-)

    ReplyDelete
  19. Det tar vi nån annan gång. ;-) Du börjar faktiskt mer och mer låta som en QAnon-teretiker själv. Men om detta superhemliga, välfungerande satanist-pedofila nätverk styrde det demokratiska partiet skulle de inte ha gjort ett så fatalt misstag som att välja en dement och nästan totalt gränslös person till presidentkandidat.

    ReplyDelete
  20. Speciellt inte em som dessutom öppet visar pedofila tendenser. Det ger ju i så fall endast QAnon vatten på sin kvarn.

    ReplyDelete
  21. Nja, min konspirationsteori är mer "sekulär" och går helt enkelt ut på att demokraterna vill få bort Trump från makten med metoder som inte nödvändigtvis inkluderar ett val. Men visst, jag kan ha fel. Den senaste tiden har jag börjat undra om demokraterna ens vill ha presidentmakten, detta för att deras agerande är så uppenbart kontraproduktivt. Det kan ju också vara så att ett halvhjärtat kuppförsök helt enkelt har misslyckats...

    ReplyDelete
  22. Vill man vara väldigt cynisk maktspelare så kanske det är "bra" för demokraterna att Trump får administrera krisen och göra bort sig i fyra år till. Då kan demokraterna vinna en storseger 2024 och i bästa fall är krisen då över. Dessutom har ju demokraterna kontrollen över många delstater, storstäder och domstolar, så det är ju inte så att de försvinner. De skulle ju även kunna behålla kontrollen över representanthuset. Problemet är att demokraterna i fem års tid de facto framställt Trump som fascist, och då är det svårt att förklara taktiken för partiets kärnväljare och aktivister...

    ReplyDelete