Sunday, December 11, 2022

"Hon har röstat på trotskister"

Inte trotskist, men väl ledamot
av Franska Akademien!

Jag vet att det inte är Svenska Akademien som arrangerar Nobelfesten, men visst är det *lite* roligt att SD är portade från den, med tanke på...ja, nedanstående kanske? Svenska Akademien trampar i klaveret igen, förmodligen fullt medvetet. Dekadenter och litteratööörer! 

Nobelpristagaren är en politisk galning

Kritiken efter Nobelpriset: "Vidrigt och upprörande"

Aktivismen går före literatturen för Ernaux

7 comments:

  1. Tydligen har hon faktiskt röstat på Lutte Ouvriere i presidentvalen (alltså på Arlette Laguiller). Jämfört med hennes övriga aktiviteter framstår detta nästan som oskyldigt! Och faktiskt lite märkligt också. "Mandelisterna" verkar vara ett mer logiskt val.

    ReplyDelete
  2. Jag kan ha fel, men så vitt jag vet är Lutte Ouvriere en väldigt "renlärig" grupp som antagligen skulle uppfatta BDS som "småborgerligt" och istället förespråka "arbetarenhet" mellan israeliska och palestinska arbetare. Fast kärringen kan ju ha ändrat åsikt sedan 2008 (då Arlette ställde upp i de franska presidentvalen för sista gången) och blivit betydligt mer "baserad"...

    ReplyDelete
  3. Enligt AB: "Klassbegreppet hos Ernaux är svårtolkat. Hennes föräldrar tillhörde inte arbetarklassen, snarare stod de nära underklassen och den deklasserade småborgerligheten. Ernauxs skildring av uppväxten nära fadern är grym och fylld av det ungdomliga klassförakt hon en gång bar på. Pappan kallas svag, löjligt feminiserad och beskrivs som oförmögen att följa de enklaste etikettsregler."

    Börjar förstå varför Svenska Akademien blev intresserad, LOL.

    ReplyDelete
  4. "De undertryckta klassernas möjligheter att åstadkomma social förändring är mycket begränsade och värdet i klassgemenskapen och arbetarkulturen är undanskymt. Ernaux växte upp i Normandie, den franska socialismens historiska centrum, men den starka arbetarrörelsen är närmast osynlig i hennes böcker."

    Precis.

    ReplyDelete
  5. Hon är alltså en "underklass"person av ett slag de dekadenta litteratööörerna kan omfamna och låtsas identifiera sig med.

    ReplyDelete
  6. Ja men Åkesson gör så att en massa sveska övre medelklassärringar får ångest och går in i klimakteriet i förtid, eller nåt.
    Han är en hälsofara i den svenska ankdammen.
    Det skulle denna fransyska också varit om svrenska medelklasskärringar varit genuint intresserade av politik, men det är man inte. Handlar bara om virtue-signaling.
    Påminner om när Fridolin var på middagstillställning med ett av högsta hönsen för turkiska Grå vargarna.
    Grå vargarna beskriver sin ideoligi sim "Nationalsocialism fast för turkar".
    Men vad fan brydde Fridolin sig om det. Ingen från Grå vargarna ingår i den politiskt korrekta vösterlöndska hierarkin så det finns ingen anlednig att ta till översitterier där.

    ReplyDelete
  7. Vilket är lite ironiskt eftersom Grå Vargarna är ett av den tyska radikala vänsterns främsta hatobjekt eftersom de bråkar med PKK-kurder och vänsterturkar. Antifa brukar attackera Grå Vargarna. Fast PKK är nog lite för hårda för den svenska vänstern. Det är därför den ständigt låtsas att samma parti i norra Syrien är något helt annat...

    ReplyDelete