Thursday, December 1, 2022

Corona-chan Mindset

 


So anti-lockdown protests are OK...if they take place in China? 

10 comments:

  1. Off topic. Något att svara om man stöter på Hare Krishna.https://kiremaj70.blogspot.com/2022/12/ett-satt-att-gora-hare-krishna-mallosa.html

    ReplyDelete
  2. Ha ha ha, vad lustigt. Ingen predikan om att Kali är en halvgud (nå, halvgudinna, då) som bara dyrkas av enfaldiga materialister?

    ReplyDelete
  3. Jag borde i så fall gett dem eposet Devi-Mahatmyam, så att de kunde begrunda sina misstag.

    ReplyDelete
  4. Fast i den upplagan jag har finns det ett långt förord, skriven av någon som kallar sig Devadatta Kali, där eposet nästan helt rtolkas som att det handlar om hur Kali kan besegra egoistiska tankar hos den troende. Alla kosmiska perspektiv har försvunnit. Låter som hinduismens svar på liberalprotestatismen.

    ReplyDelete
  5. PS. När jag träffade dem, hade Hare Krishna genomgått en allvarlig kris,med anklagelser om sexuella övergrepp och diskussioner om kvinnors roll i organisationen. Istället för att sluta sig in i en defensiv dogmatism, hade Hare Krishna reagerat mer konstruktivt. De hade i sin internationella tidskrift artiklar som tog upp kritiska inlägg, tog avstånd från den tidigare sekterismen och erkände att anklagelserna om övergrepp var riktiga. Så det var ett mindre dogmatiskt Hare Krishna jag stötte på. Så det kanske gjorde att deras standardsvar på frågor om andra hinduiska gudar hade ersatts med mer flexibla reaktioner.

    ReplyDelete
  6. Har du kollat klippet jag la ut med Hare Krishna-killen som låtsas "omvända" en kristen? Han låter ju rätt så odogmatisk i sitt sätt att argumentera. Fast å andra sidan påstod självaste Prabhupada att Krishna och Kristus var samma person (!), så det kanske finns något slags officiell grund för att försöka vara välvillig mot just kristna? Och många hinduer lär ju mena att Kristus var en avatar av Vishnu!

    ReplyDelete
  7. Om jag har förstått saken rätt är Hare Krishna numera rätt så decentraliserade, och olika "guruer" har inriktningar som skiljer sig från varandra. Har rentav läst att man kan välja sin guru. Frågan är förstås hur det fungerar i praktiken. Måste man flytta? Dessutom lär en stor del av medlemmarna numera vara indier!

    ReplyDelete
  8. "Har du kollat klippet jag la ut med Hare Krishna-killen som låtsas 'omvända' en kristen?" Var finns det?

    ReplyDelete
  9. https://ashtarbookblog.blogspot.com/2022/11/krishna-and-christ-same-name.html

    ReplyDelete
  10. Ebola-Chan är snyggare och mycket bättre på att leverera än Corona-chan. Corona-chan bara lovar och lovar

    ReplyDelete