Thursday, December 8, 2022

En dåres försvarstal

SAC:s Centralkommitté i sitt trygga rum 

En väldigt smart dåre, i så fall. Särskilt den här meningen: "Den här nya attityden förstår jag inte, där man anammat allt med nyliberalismen utom yttrandefriheten, där man på en och samma gång är extremt känslig och extremt intolerant, och vill kasta ut allt som är opassande. Om de inte ens kan tala med sina egna, hur ska de kunna tala med andra?"

Just det. SAC har sällat sig till den postmoderna pseudo-vänstern, som egentligen är ett slags auktoritära nyliberaler. Om ens det!  

Kajsa Ekis Ekman skriver själv om tiden på Arbetaren

8 comments:

  1. Oj. Det var pågsam läsning. Väldigt typiskt tramsvänstern.
    Med risk för att verka simpig vill jag även hävda att Ekmans begåvning som skribent var ett starkt skäl för att mobba ut henne.
    De flesta nutida vänsterskribenter är usla skribenter på alla tänkbara plan.
    Tanken på att h en chefredaktör som vet hur en text ska skrivas blev outhärdlig för tramavänster-töntarna på Arbetaren.
    Säkert och annan transperson med pedofila tendenser också på redaktionen med som fick kramp i neo-vaginan av tanken på att behöva jobba med Ekman.

    ReplyDelete
  2. "I solidaritet ned våra queera kamrater".
    Jomenvisst. Kinkutklädda transor som sitter med barn i knöligt knä på våra bibliotek och läser degenererade sagor.

    ReplyDelete
  3. Var ju inte längesedan en Arbetaren-skribent dök upp som gädda hos dumpen.

    ReplyDelete
  4. Det är ju ytterst anmärkningsvärt att "huvudmotsättningen" och "den grundläggande motsättningen" anses vara för eller emot Queer Theory...

    Handlade inte SAC om något annat än en gång i tiden? Ja, jag vet inte, klasskamp. Eller kanske bättre avtal för skogshuggare i Hälsingland?

    ReplyDelete
  5. Hängde mycket i SAC-kretsar i tonåren. Vi var två nördiga tonårsanarkister som inte hsde några anarkister att hänga med i hembyggden.
    Vi sökte oss till SAC i hopp om att hitta en massa tuffa anarkister där. Detta var innan SUF fanns.

    ReplyDelete
  6. Vi tyckte "gubbarna och tanterna" i SAC var oanarkistiska men hade många lärorika diskussioner. ÖVerlag vettiga och intressanta människor.
    Men det var då det. Herre Gud vilken töntorganisatipn det verkar ha blivit.

    ReplyDelete
  7. Arbetaren och SAC har agerat minst sagt pinsamt, men det fanns ju ändå rimliga skäl till att Kajsa Ekis Ekman inte borde bli chefredaktör för Arbetaren. Arbetaren är SAC:s tidning och det är väl rimligt att en chefredaktör på Arbetaren någorlunda ska följa SAC.s linje. Det gör ju inte Ekis Ekman.

    ReplyDelete
  8. Erik, jo, det stämmer ju, men då kan man ändå ställa följdfrågan varför SAC (eller deras ledningsorgan?) har den linje de har...

    ReplyDelete