Thursday, September 1, 2022

Wikipedia cites me as a source?!

Not me 


Yes, really. Check note number 15! 

Alexander Slepkov

9 comments:

  1. I´ve read the "memoir", of course, but it was decades ago. I no longer remember Slepkov, so I was *very* surprised when I on a whim searched the title of my blog, and then a Wiki page came up?!

    ReplyDelete
  2. Well, at least Slepkov seems to have been a good guy!

    ReplyDelete
  3. Here is a much better Wiki entry on the context:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Ryutin_affair

    ReplyDelete
  4. Funderade om jag finns som källa på Wikipedia. Det enda jag hittade var denna, där en artikel av mig finns som en av två externa källor. i en lista. https://sv.wikipedia.org/wiki/Skogsr%C3%A5et
    Och nej, visserligen har jag vid något tillfälle för länge senan varit med och redigerat artikeln, men det var inte jag som lade ut mig som extern källa.

    ReplyDelete
  5. Eller förresten. Någon lade ut min artikel på listan av interna källor, och länkade till den på min huvudblogg. Men vid närmare eftertanke ändrade jag sedan adressen, så att den gick till samma artikel, men på min blogg om skogsrån och andra väsen.

    ReplyDelete
  6. Lite lustigt att jag citeras som källa om just den där samizdat-boken, eftersom jag skrivit i mitt tycke oerhört initierade blogginlägg om ett hundratal andra ämnen!

    ReplyDelete
  7. Om Arbetaren och Kajsa Ekis Ekman https://kiremaj70.blogspot.com/2022/09/arbetaren-och-kajsa-ekis-ekmnan.html

    ReplyDelete
  8. Det är onekligen lite märkligt att Ekman insisterar på att sitta kvar som redaktör för en tidning när varken personalen, diverse bolagsstyrelser eller SAC:s medlemmar (eller åtminstone CK) har förtroende för henne. Det gäller oavsett anställningskontraktets utformning. Jag råkar annars tycka att hon har rätt i transfrågan, och fel i Ukrainafrågan (om hennes ståndpunkt är den massmedia påstår - har faktiskt inte orkat dubbelkolla).

    ReplyDelete