Monday, September 19, 2022

The door of the Dharma has been closed

Can Arya join the Arya Samaj?



A common claim on the web is that anyone can convert to Hinduism. Ahem, I beg your pardon? And, of course, that´s not really true.  At least you can´t do it easily. And most "conversions" are reversions, anyway. 

Becoming a Hindu is not that easy

Purification rituals, chants, and "caste by choice"



4 comments:

  1. Vi hade folk från olika religioner som föreläste för oss på gymnasiet. När det kom till Hinduism kom ett märkligt par till klassen. Kvinnan var en indisk hindu som pratade väldigt bra svenska(ej ISKCON) . Mannen var svensk. Man poängterade att det inte gick att konvertera till hinduism. Således var inte mannen hindu, dock väldigt kunnig och intresserad på området.
    Kvinnan satte fram offergåvor på katedern, tände oljelampa och rökelse för att sedan sjunga något på sanskrit och dansa runt i klassrummet. Under dansen satte hon ett "kastmärke" i pannan på alla i klassen, läraren inkluderad. Dock undantaget klassens pingstvän som vänligt men bestämt avböjde.
    Under ritualen såg den svenske icke hinduiske mannen ut att gå in i stillsam trans där han satt i sin stol.
    Sen bjöd paret på "heligt" godis för att sedan snabbt försvinna.
    Vår religionslärare såg i det skedet besvärad ut. Som om hon tänkte "men vad fan var det jag precis utsatte klassen för!?".
    Själv kände jag för kanske första gången någon sorts respekt för pingstvännen som just då framstid som den enda vettiga människan i rummet.

    ReplyDelete
  2. Så här i efterhand undrar jag seriöst om hon kan ha varit en adopterad indiska med grava psykiska problem. Kanske träffade hon sin man på psyket. Gud vet hur vår religionslärare fick kontakt med paret.

    ReplyDelete
  3. He he, fast det låter ändå rätt så intressant. Vi besökte Hare Krishna-rörelsens tempel på gymnasiet. Vid Fridhemsplan. Minns väldigt lite av det, annat än att ingen i klassen ville smaka "det indiska godis" vi blev bjudna på.

    ReplyDelete
  4. OT:.
    Ha! Batikhäxornas batikhäxa och min mammas favoritdesigner lämnar sin skapelse efter rasistskandal.
    Djävulen bär Prada. Eller Wågat och Schönt.
    https://www.friatider.se/batikhaxornas-drottning-lamnar-sverige-efter-rasistdrev

    ReplyDelete