Saturday, September 24, 2022

Vlad the Slightly Crossed

 


Am I just imagining things, but is there less apocalyptic panic after Putin´s threat to use nuclear weapons against Ukraine and the West, than there was during the COVID pandemic or when Donald Trump won the POTUS elections in 2016? 

In Sweden, the recent election success of the Sweden Democrats seem to trump the Putin-geddon. 

Do the media and our establishment really think Russia is bluffing, or that nukes only will be used against some town in the Donbass the name of which nobody can pronounce (or even memorize) anyway? But if so, why have they been telling us for months that Vlad is literally mad?  

Is this the same establishment that actually imagined that Russia would continue selling them gas and oil for dollars after being hit by economic sanctions (and forbidden from trading in dollars)?

But sure, they do talk about gallopping energy prices and higher interest rates. And Queenie´s funeral.

Yeah, I feel really safe now. 

10 comments:

  1. I feel really safe knowing that at least half of Europe has been historically pro-Russian. And yes, that would include such splendid paragons of virtue like France and the UK...

    ReplyDelete
  2. Herre gud vad tramsvänstern sätter nya idiotrekord hela tiden. Små patetiska NATO, globalist och islamlakejer. Och marxism har man helt glömt bort utom som något man koketterar med i interndiskussioner.
    Förutom natovurm är man väldigt upotagna med bögerier och att det ska vara lätt att könsoperera småbarn.
    Gratis helikopterturer åt kommunister nu! Inte för deras kommunism men för deras klassföräderi.

    ReplyDelete
  3. Hugge 1
    Räknar du också in Kuba i tramsvänstern?

    "Kubaner röstar på söndag om en ny familjelagstiftning som godkänner både samkönade äktenskap och surrogatmödraskap. Även adoptionsrättigheter för samkönade par samt föräldrarättigheter för icke-biologiska mammor och pappor ingår i den nya lagen." (I och för sig tycker jag det är lite problematiskt att frågor slås ihop på det sättet. Hur ska man rösta om man är för samkönade äktenskap men emot surrugatmödraskap?"'

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wA84MP/folkomrostning-om-samkonade-aktenskap-i-kuba

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Hugge 1
    Räknar du också in Kuba i tramsvänstern?

    "Kubaner röstar på söndag om en ny familjelagstiftning som godkänner både samkönade äktenskap och surrogatmödraskap. Även adoptionsrättigheter för samkönade par samt föräldrarättigheter för icke-biologiska mammor och pappor ingår i den nya lagen." (I och för sig tycker jag det är lite problematiskt att frågor slås ihop på det sättet. Hur ska man rösta om man är för samkönade äktenskap men emot surrugatmödraskap?)

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wA84MP/folkomrostning-om-samkonade-aktenskap-i-kuba

    Hugge 2

    Ny handlade ju inlägget om reaktioner på Puitins känvapenhot. Har du själv någon åsikt om detta?

    ReplyDelete
  6. Ser nästan ut som jag får börja göra det. Annars ser jag historiskt tramsvänstern som huvudsakligen ett fenomen inom vänstern i länder under NATO-hegemoni.

    ReplyDelete
  7. Angående Puttes kärnvapenhot så önskar jag verkligen att Trump var president nu och inte den demente Biden med gud vet vilka som styr i kulisserna.

    ReplyDelete
  8. Jag tror mycket beror på hur Trump hade skött tillbakadragandet från Afghanistan och hela EU-köret. Kanske även Erdogans ständiga käftande. Om bra, hade Putin nog inte vågat anfalla Ukraina. Om mindre bra, hade han gjort det ändå. Biden framstår som oerhört svag, men problemet med Trump är att han inte alltid framstod som särskilt stark heller, snarare som oberäknelig. Frågan är då om man kan framstå som oberäknelig på ett sätt som skrämmer motståndaren, eller bara får honom att dra slutsatsen att du egentligen också är svag. Under krisen med Erdogan och kurderna tyckte jag nog att Trump framstod som extremt virrig, och det slutade ju med att Erdogan de facto fick som han ville. Tänk om Putin dragit slutsatsen att han också hade kunnat lura Trump på något sätt, kanske till att göra eftergifter i östra Ukraina? Så jag är inte helt övertygad om att Trump nödvändigtvis hade skött sig bättre. I Afghanistan var det väl samma generaler under Trump som under Biden, så trupptillbakadragandet hade kunnat bli en kaotisk historia även med Trump som president. Han hade kunnat skylla ifrån sig på generalerna och fått sina väljare att svälja det, men Putin hade ändå kunnat dra slutsatsen att Trump har noll kontroll, och så hade samma skit hänt ändå...

    ReplyDelete
  9. Glömde styckeindelningen i förra inlägget, hoppas det är läsbart ändå.

    Rent generellt måste jag säga att västpropagandan om Ukraina är väldigt virrig. När det faktiskt gick bra för Putin, förnekade man bara detta (efter en inledande panik när han faktiskt invaderade).

    Nu när det går dåligt för Putin och han svarar med en rejäl upptrappning, låter det nästan som att "äsch, det kommer nog inte att hända något den här gången heller".

    Den röda tråden verkar vara något slags liknöjdhet, som om man innerst inne inte trodde att Putin menar allvar, Ukraina vinner säkert, eller också kommer konflikten att vara begränsad till just Donbass. Och eftersom Sverige går med i NATO så är det lugnt.

    Det här är såklart mina subjektiva intryck, men den senaste veckan har det känts som att jag är med i en surrealistisk film, där domedagen närmar sig med stormsteg *och det syns t.o.m. i TV-rutan* men folk bara fortsätter sin nio-till-fem-lunk ändå, som om allting varit normalt?!

    Protesterna i Iran är den stora grejen just nu. Folk nämner knappt Putin...

    Som sagt, det hela är nästan lite surrealistiskt.

    ReplyDelete
  10. Har blivit mer och mer "NATO-vänlig" sista tiden, så det är synd att den västvärld NATO försvarar är så jäkla fuckad (till både vänster och höger).

    Har dock svår att se Ryssland som ett alternativ. Det verkar vara något slags bisarr kombi av imitations-kommunism, imitations-fascism och kanske imitations-ortodoxi, som överbyggnad åt en maffialiknande statsapparat och...Gazprom! Som dessutom kan vara på god väg att bli ett kinesiskt lydrike?!

    Förstår inte hur "alt-högern" kan tycka att detta skulle vara något slags "försvar av den sanna västvärlden". Det är ett slags simulacrum, men inte ens av västvärlden, utan av Tsar-Ryssland.

    ReplyDelete