Monday, December 4, 2023

Satanic panic

 


Has everyone lost their minds, or what? Both the author and the people he is writing about. Some kind of world breaking record, this one. Premonition of things to come?

"Cosmopolitan" admits abortion is Satanic 

16 comments:

  1. "Satanic Temple" försöker tolka om begreppet "satanism" till något vänsterliberalt, politiskt korrekt. De säger sig vara humanister, hyllar empati osv. Men de avslöjar sig genom sin underavdelning "Grey Faction" som ägnar sig åt att trakassera terapeuter som accepterar att satanistiska övergrepp och/eller bortträngda minnen existerar. Genom att koppla "satanism" till aborter vill de dessutom göra "satanism" mer acceptabelt bland abortanhängarna. Vad det gör är ju dock att ge ammunition åt den kristna högern.

    Erik R

    ReplyDelete
  2. Finns det någon politisk ideologi som aldrig försökt avancera i satanistisk skepnad?
    Tycker dock Satanic temple verkar fasligt ointressanta och delvis motbjudande.
    Ett i mitt tycke mer attraktivt exempel på vänstervriden satanism är Satanic reds. Man publicerade många intressanta articklar när det begav sig. Särskilt Tani Jantsangs skriverier tyckte jag var mycket läsvärda även om jag långt ifrån alltid höll med henne.

    ReplyDelete
  3. Erik & Hugge,

    Håller med om att Satanic Temple verkar skumma på något sätt. Inte helt enkelt frivola, utan just skumma. "Ritualerna" kring aborter är också suspekta, inte minst för att det mycket väl kan finnas verkliga satanister eller nyhedningar som faktiskt tror på dem. Satanic Temple verkar vara något mer än bara en skämtsam provokation/trolling mot den kristna högern.

    Ska försöka kolla upp Satanic Reds när jag får tid.

    ReplyDelete
  4. https://www.ecosophia.net/the-return-of-religion/

    Tar faktiskt upp satanismen (och tio andra saker)...

    ReplyDelete
  5. Satanic Reds är väl den enda sympatiska satanistgrupp jag någonsin stött på. Även om jag stöter mig på deras enstaka utfall mot "SRA madness". Bara någon enstaka gång, men frågan är känslig för mig. Till en början var de militant vänster, men sedan blev de mer vänsterliberala och började hylla Franklin Roosevelt, vilket var lite sorgligt. Har dock inte kollat dem på några år.

    Annars är de flesta satanistgrupper som överhuvudtaget kan definieras i politiska termer ganska klart höger. O9A är fascister, Church of Satan är emot allt stöd till "svaga" grupper ock anser att de bör utplånas. De kombinerar en nyliberal ekonomisk linje med en önskan att få en stark stat. De borde gilla Pinochet, men jag är inte säker på att denne diktator skulle tolererat en offentligt verksam satanistgrupp.

    Temple of Set påminde i dessa avseenden om Church of Satan, men Aquino gick ett steg längre och besökte Himmlers borg i Wevelsburg för att insupa de mörkermagiska vibrationerna från SS. Hinmler fuskade i ockultism, vilket gjort honom populär hos vissa satanister.

    Å andra sidan har Temple of Set i motsats till CoS en intellektuell approach som gör att de inte låter som en vulgär högergrupp. En svensk syndikalist Peter K Andersson, åkte till USA och blev under en kort tid närmast en anhängare till Temple of Set. Jag hamnade i en debatt med honom om saken i tidningen Arbetaren. Jag träffade honom något år senare och då verkade hans sympatier för Temple of Set bleknat mycket kraftigt.

    Satanic Temple är på sätt och vis otäckare än de öppet högerinriktade satanistgrupperna. De är mer ohederliga och slemmiga. Även om alla satanistgrupper jag känt till drivit linjen att satanistiska övergrepp är en myt, har de inte lagt ner någon större energi på frågan. Men för Satanic Temple är det en huvudfråga, och deras Grey Faction trakasserar alltså regelbundet terapeuter och driver en kampanj mot The International Society for the Study of Trauma & Dissociation, ISSTD.

    De satanister inom black metal-rörelsen som anser att mänskligheten bör utplånas och universum förstöras kan knappast definieras politiskt. Däremot är det de satanister som kanske lättast kan få sina mål uppfyllda. Universums expansion kombinerat med termodynamikens andra lag kan ju fixa det förstnämnda. De måste förresten ha blivit förtjusta när begreppet "dark energy" en energi som aktivt förstör universum blev allmänt accepterat inom kosmologin.

    Vad gäller mänsklighetens utplåning kan de ju hoppas på den globala uppvärmningen. De kanske delar Greta Thunbergs åsikter om hoten mot mänsklighetens framtid, men i motsats till henne vill de snarare att inga som helst åtgärder vidtas med koldioxidutsläppen. Hennes mardröm torde vara deras önskedröm.

    Erik R

    ReplyDelete
  6. Erik,

    Väldigt intressant! Har börjat söka på "Satanic Reds" och Tani Jantsang. Har ännu så länge bara hittat diverse skvaller från circa 2003, men det är ändå intressant, eftersom hon tydligen hade *något* slags kontakter med MIM, en väldigt märklig maoistgrupp vars material jag läste för många år sedan. Har länge misstänkt att MIM var *ännu* konstigare än de gav sken av, och att de kunde bli indragna i något slags "fraktionskamp" med "satanister" är väl ännu ett bevis på detta...

    ReplyDelete
  7. Erik igen,

    Antar att du vet att Michael Aquino kommenterade en av mina recensioner på Amazon?

    https://ashtarbookblog.blogspot.com/2018/08/tolkien-and-black-magic.html

    Han sade att han gillade den! Ooops...

    ReplyDelete
  8. Vänta ett slag...

    Jag har faktiskt läst MIM:s attack på Tani Jantsang tidigare. De anklagar henne för att tro på "den turaniska rasen". Glömde dock bort att hon faktiskt kallade sig satanist!

    Okej, så jag *har* stött på frågan tidigare.

    ReplyDelete
  9. https://www.prisoncensorship.info/archive/etext/wim/wyl/crackpots.html

    ReplyDelete
  10. De anklagar faktiskt henne för att vara strasserit...

    ReplyDelete
  11. https://mythoughtsbornfromfire.wordpress.com/tag/tani-jantsang/

    Svårläst p.g.a. den svarta bakgrunden.

    ReplyDelete
  12. Inget av detta har jag i alla fall kunnat finna på "Satanic Reds" webbsida. Märklig form av strasserism i så fall som hyllar Franklin Roosevelt. Frågan är förstås hur tillförlitlig källa en maoistisk organisation av denna typ är. Maoisterna i Sverige ansåg det under en lång tid bevisat att Trotskij och minst 20 andra ledare i bolsjevikpartiets topp var agenter för Hitler. Och hävdade faktiskt också att Fjärde Internationalen efter att de slutat vara Hitleragenter var betalda av CIA. Det du refererar till ovan kanske stämmer, men det vore bättre med ytterligare källor förutom en grupp av maoistiska sekterister....

    ReplyDelete
  13. PS. Varför reagerar jag så , tja, snudd på upprört? Det kanske finns en del av mig som av någon anledning hoppas att det någonstans ska finnas åtminstone EN sympatisk satanistgrupp?

    ReplyDelete
  14. Klargörande: min poäng var inte att källan var tillförlitlig (MIM verkade rätt så oseriösa), jag ville mest dokumentera vilken typ av rykten som sprids.

    ReplyDelete
  15. PS. Kollat med ChatGPT. Den kände inte alls till "Satanic Reds".

    ReplyDelete