Tuesday, December 5, 2023

Implosionen

 


Nästan lite fascinerande hur klimatrörelsen så konsekvent imploderar politiskt. Den kommer för all framtid att förknippas med "anti-sionism" och stöd till Hamas. Fast det kanske är det den vill? Det är nämligen ganska uppenbart att ingen egentligen bryr sig om klimatfrågan längre, och då är det väl smartare för aktivisterna att dra vidare till en fråga som åtminstone är populär inom tokvänstern. 

Noterar annars att de hade bättre rådgivare den här gången. Jag menar, de lyckas fördöma Hamas´ attacker hela tre gånger i debattartikeln. Första försöket var det väl bara en halv gång ungefär...

"Vi kommer att fortsätta stå upp för Palestina" 

4 comments:

  1. På något sätt verkar de sakna de enhetsfrontskoncept som fanns inom vänstern på ex.vis 70-talet. Även pm säkert minst 95 procent av FN-gruppernas medlemmar stödde gruvstrejken 1969 tog DFFG aldrig något uttalande om den. Trots att minst 95 procent av Chilekommiténs medlemmar var emot att rösta på borgerliga partier kom de aldrig med någon röstuppmaning inför något val. Hur viktiga andra frågor än må vara bör frontorganisationer undvika att offentligt ta ställning i dessa.
    Erik R

    ReplyDelete
  2. FNL-grupperna,, inte FN-grupperna

    ReplyDelete
  3. Bingo. Frågan är ju varför. De kanske kallt räknar med att "vänstern" idag är så stor att det inte behövs några fronter? Och man behöver inte nå ut till "vanligt folk" heller, det räcker med att lobba etablissemangets "vänster"falang.

    ReplyDelete
  4. Fast just i klimatfrågan kan man tydligt se att bristen på frontstrategi är kontraproduktiv ur deras egen synvinkel.

    ReplyDelete