Sunday, October 22, 2023

Kommunism och islam

 


Hanif Bali om vem som *verkligen* kunde sekularisera muslimer:

>>>Albanien var det enda landet i världen med statsateism under den kommunistiska diktatorn Enver Hoxha, all form av religionsutövning var förbjuden från 1967 till 1990.
>>>Kommunister är de enda som kunnat sekularisera muslimska demografier, då med oerhörd mängd våld.

>>>Sovjet hade ”Hujum” (arabiska för ”attack”) i Centralasien från 1927, där månggifte, barnbröllop och slöja förbjöds - Mullorna reagerade kraftigt och uppmanade till mord på kvinnor som tog av sig slöjan. 2500 kvinnor som tog av sig slöjan mördades av muslimer. >>>Sovjet började klassa alla som attackerade kvinnor pga de ej hade slöja som terrorister. >>>Kollektiviseringen på 50-talet tvingade män och kvinnor att arbeta ihop och därmed omöjliggjorde mullornas krav på könsseparering. >>>Det tog till 1960-talet innan slöjan var utrotad. Därför är de muslimska ex-sovjetiska centralasiatiska länderna mycket mer sekulära än sina grannar i Mellanöstern.

>>>Så de enda moderna exempel på sekularisering av muslimer i någon omfattande grad verkar vara en outsinlig förmåga till fascistiskt våld. >>>Är det rimligt att kräva att Sverige behöva demontera sin demokrati och rättsstat för renodlad fascism för att sekulära vänsterliberaler vill ha en stor muslimsk befolkning som accessoar?

No comments:

Post a Comment