Monday, October 30, 2023

Folkmord och hjärntvätt

 


Fridays for Future verkar vara väldigt nära att splittras så att säga "officiellt". Notera länken från 2021, då FFF också skakades av interna motsättningar relaterade till terrorattacker från Hamas´ sida mot Israel. Men då försökte Greta förhålla sig neutral. Nu? Inte riktigt, verkar det som...

Min tolkning är att klimatrörelsen blev irrelevant redan år 2020, överspelad av BLM men också negativt påverkad av lockdowns under pandemin. Sedan dess har den försökt "bredda sin appell" genom att driva de frågor allmänvänstern uppfattar som viktigast för stunden. Greta tog ställning för vaccinet, FFF i Tyskland utlovade protester mot "fascistiska" anti-vaxxare, och när Ryssland attackerade Ukraina strejkade Greta för de senare. 

Av detta kan man alltså dra slutsatsen att allmänvänstern är anti-israelisk och dessutom blivit så tondöv att man inte verkar förstå/bry sig om att man ofta låter pro-Hamas. Eller så är man det faktiskt. 

Och *givetvis* är det Israel-Palestina som till slut splittrar ännu en social rörelse. Det är alltid Israel-Palestina. Inte, säg, Gretas uttalanden om kärnkraften! 

Extinction Rebellions alltmer "militanta" aktioner är troligen också ett svaghetstecken. Ingen bryr sig om XR längre, och att förstöra konst, ambulansutryckningar eller Mello blir då enda sättet att väcka uppmärksamhet. 

Förtroendet för klimatrörelsen har lidit stor skada

Spricka i klimatrörelsen efter anklagelser om folkmord och hjärntvätt

Thunbergs klimatrörelse tar ställning mot Israel (från 2021)

4 comments:

  1. Vore jag tongivande i något parti eller rörelse hade jag försökt få som officiell ståndpunkt att "Vi skiter i Israel/palestina-tjafset. Engagemang för ena elker andra sidan kan leda till uteslutning".
    Eller som Sheridan uttryckte sitt icke-engagemang i frågan: "Not my circus, not my monkeys".

    ReplyDelete
  2. Apropå Sheridan, har du sett klippet där han sitter i en skum hytt på en båt ute på irländska sjön och ständigt blir avbruten av utrop via högtalaren? :D

    ReplyDelete
  3. Somnade till det klippet. Har ovanan attan använda pitentielkt intressanta pratklipp som sömnpiller. Sa han något sim gör att jag bör se om hela klippet i vaket tillstånd?

    ReplyDelete
  4. Inte vet jag minns. Det var en slags "rant".

    ReplyDelete