Wednesday, May 31, 2023

Svartare än natten



LOL. För en gångs skull verkar regimmedia faktiskt ha rätt. Kan ingen tala om för amatörantropologerna på Fria Tider att de första européerna var mörkhyade och att det förekommit folkvandringar från Mellersta Östern också? Indo-européerna kom hit först under kopparstenåldern... 

Skulle inte alls förvåna mig om neandertalarna var vitare än Homo sapiens under istiden! 

"Afrikaner och araber spelar de första svenskarna i SVT:s storsatsning"

9 comments:

  1. Mycket det som Texas Arcanes teori bygger på, att all högre civilisation skapades av neanderthalare och neanderthalhybrider. Rimlig teori så långt, sen blir han lite vild när han menar att homo sapiens är ett biovapen framavlat av melonskallar(underart av neanderthalare)för att utplåna övriga neanderthalare. Melonskallarna trodde dock inte att homo sapiens kunde få fertil avkomma med neanderthalarna, varför deras plan inte gick riktigt som det var tänkt. Då massvåldtäkter av neanderthalkvinnor var en del av homi sapiens utbredning uppsod det en massa hybrider som till stor del hade både neanderthalares intelligens och homo sapiens fertilitet och erövringslusta.

    ReplyDelete
  2. Homo sapientiskt bio-vapen i färd med att utplåna neanderthalhybrid?
    https://twitter.com/AntiWhiteWatch1/status/1662750908613283840?t=xLICiS49NRh5WyrgCUhXuQ&s=19

    ReplyDelete
  3. Att neanderthalarna (se https://en.wikipedia.org/wiki/Neanderthal) skapade all högre civilisation är ungefär lika omöjligt att tänka sig som det än mer bisarra uppföljande scenariot du beskriver. . Såvida inte det finns en gigantisk arkeologisk (anti-neanderthalisk) konspiration. Neanderthalarna skapade den s.k.Mousterienkulturen i Europa som visserligen enligt en mycket sen och omstridd teori, kan ha gjort några av de tidigaste grottmålningarna men ändå låg på en såväl teknisk som kulturellt lägre nivå än den efterföljande Aurignician-kulruren. Övergången från Mousterien till Aurigniclan kännetecknas av en explosiv teknisk och kulturell utveckling samtidigt som Neanderthalskeletten försvinner. Och ersätts med Homo Sapiens-skelett. Auriginacian ersätts sedan av den än mer tekniskt utvecklade Magdalenien-kulturen (även den Homo Sapiens) , men då är neanderthalarna för länge sedan försvunna. I korthet - en tekniskt och kulturellt mer komplex kultur uppstår först efter att neanderthalarna försvunnit från det arkeologiska materialet.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Fast det är ju klart - alla människogrupper utom afrikanerna har några procent av neandertalgener i sin genuppsättning. https://www.nyteknik.se/nyheter/ar-du-neandertalare/1766582

    ReplyDelete
  6. Det stämmer. Tyvärr kan jag inte länka till Texas Arcanes mycket innehällsrika blogg dä han rensade allt han skrivit från nätet efter att "melonskallar hotat hela hans familj".

    ReplyDelete
  7. Men angående skelett sä menade Arcane att mycket av den relevanta arkeologin har blivit fel då den utfördes i föreställningen att det inte existerade några hybrider.
    När jag plöjde hans blogg tyckte jag sjäkv att han uppmärksammade denisova alldeles för lite.
    Bitvis en blogg som verkade mycket vettig ända tills han bredde ut sig om "melonskallarnas framavlade biovapen". Där började det kännas som en variant på David Icke med melonskallar istället för ödlor.

    ReplyDelete
  8. Men det här med några procents skillnad i DNA behöver inte vara för lite för att i vissa avseenden utgöra en enorm praktisk skillnad. Alla varelser med ryggrad och ögon har oftast mer gemensamt DNA än DNA som skiljer.
    Och den gentiska skillnaden mellan människa och schimpans är runt 5% har jag för mig.

    ReplyDelete
  9. Det var säkert en stor praktisk skillnad, även om de kunde korsa sig med varandra. Min poäng är att "hybriderna" lutade mycket mer åt Homo Sapiens än med neandertalarna. Så det är tveksamt om de ens bör kallas för hybrider. Neandertalarna mer eller mindre uppslukades av Homo Sapiens och det var först då som de snabba tekniska (och kulturella) framstegen kom.

    ReplyDelete