Saturday, May 4, 2024

Even worse than QM?

 


Sabine Hossenfelder is sick and tired of the Flat Earth believers...

5 comments:

  1. Hon tar upp en väsentlig sak som jag undrat över. Nämligen att en av de konstigaste sakerna med Flat earht-troende är deras konspirationsteorier. Varför? Jo, för om man antat att jorden är platt hur förklarar man att det uppstått en gigantisk konspiration för att lura i folk att den är rund? Om vi levde på an platt jord borde väl alla acceptera det som ett faktum. varför i allsin dag skulle det på en platt jord uppkomma en konspiration som omfttade hela den härskande eliten, plus forskare etc etc som skulle försöka lura i alla att jorden är rund? vilka skulle motiven vara?

    erik r

    ReplyDelete
  2. Brukar använda FE-poddar som sömnmedel och motivet hos de flesta FE'are menas vara att folk blir ateister och nihilister på en jord man tror vara rund och en obetydlig sten i ett oändligt och kaotiskt universum. Till skillnad frän när folk är medvetna om "Guds fantastiska arrangemang med en platt jord".
    Det är alltså Hin håle själv som sitter högst upp i konspirationen som lurar Oss att tro på en rund jord.

    ReplyDelete
  3. Ja, det är klart, det har jag inte tänkt på. En platt jord kan inte ha utvecklats genom materiella processer, det förutsätter ju absolut en gud.

    ReplyDelete
  4. https://ashtarbookblog.blogspot.com/2018/09/the-gnosis-beyond-antarctica.html

    Ett liknande perspektiv, fast tydligen sekulärt.

    "Winston S believes that the Earth disk is infinite, that our natural resources are therefore potentially endless, and that our rulers are an evil cabal who imprisons us on a small patch of the infinite Earth, forcing us to fight each other over meager resources. If we could just penetrate the ice wall, we would get answers to all our questions, including those related to topics such as UFOs, Bigfoot or Atlantis, in addition to essentially free energy…"

    Nästan lite fascinerande...

    ReplyDelete
  5. Låter som ett gäng sadistiska skitungar som avsiktligt överbefolkar ett zoo med allsköns djur och inga gränser mellan arterna för att roas av förestälningen. Lite som utomjordingarna i South Park som manipulerade jordbor till att börja med mångkultur bara för att deras reality-såpa "Earth" skulle bli mer actionfylld och få bättre tittarsiffror i univetsum.

    ReplyDelete