Saturday, August 19, 2023

Läggmatch

Berget Athos 
Credit: Dave Proffer
Ett litet scenario. 

Anta att några ateistiska provokatörer börjar bränna biblar i Sverige. Den ryska ortodoxa kyrkan kräver att Sveriges regering ingriper mot bibelbrännarna. En konferens av ortodoxa nationer med säte i Grekland hotar med diplomatisk, politisk och ekonomisk bojkott. Kampgrupper av ortodoxa kristna bildas och hotar slå till mot svenska intressen. Den svenska ambassaden i Athen stormas av en uppretad folkmassa ledd av fanatiserade munkar från berget Athos.  

De kristna terroristerna har också en del invändningar mot Svenska Kyrkans gayvänliga utställning "Ecce Homo" samt mot de feministiska Sofiamässorna. Ja, mycket tyder på att de planerar att slå till och spränga skiten i luften! 

En högt uppsatt riksdagsman från Sverigedemokraterna förklarar att vi nog borde stoppa invandring från ortodoxa länder och ta en diskussion om de Svarta Hundradenas pogromer, folkmordet i Srebrenica och det bysantiska rikets alla skändligheter. 

Vad tror ni det svenska etablissemanget hade gjort då? Hade statsministern sagt i närmast hyschat tonläge att vi inte får kritisera ortodoxin, bränna biblar och visa Jesus som homosexuell, eftersom lättkränkta ortodoxa kan svara med att faktiskt mörda oss? Hade diverse kultur-kvasin i massmedia grötmyndigt förklarat att vi visserligen har yttrandefrihet *men*...givetvis inte för dem som "skändar" gammelkyrkoslaviska biblar. Hade polisen anmält samma bibelbränningar de just tillåtit för "hets mot folkgrupp"? 

Hade tidningarna mellan raderna plötsligt börjat kräva utvisningar av bibelbrännare till länder där de riskerar att bli dödade av uppretade ortodoxa mobbar? Hade oppositionen krävt att den högt uppsatte SD-riksdagsmannen avgår, och påstår att det är *hans* fel att säkerhetsläget försämras? Hade politiker krävt att biståndet till ortodoxa länder där svenska intressen bemöts med våld ska *höjas*? 

Hade Stockholm Pride gått med på att ta bort just bilden av Jesus som homosexuell med motiveringen att den såklart inte hör hemma i en gayvänlig konstutställning? Och i Aftonbladet föreslår en förvirrad ledarskribent att "Makarios" och "Sergius" får egna namnsdagar. 

Hade den svenska vänstern utnämnt ortodoxin till "anti-imperialistisk kraft" och påstått att alla som stödjer rätten att bränna biblar i själva verket planerar massmord på ortodoxa? Hade en vänsteraktivist försökt stoppa bibelbränningarna med brandsläckare?

Nej, det hade givetvis aldrig inträffat. Men när *muslimer* gör samma sak är det tydligen helt annorlunda. 

Varför? Vad är skillnaden?

  

No comments:

Post a Comment