Tuesday, November 15, 2022

Every man is a star

 


I only listened to this with one ear, but I´m going to put it out here anyway. An OTO group in Seattle (of all places) expounds on Thelema, Aleister Crowley´s magical-esoteric system. 

3 comments:

  1. Mina främsta reaktioner när jag hör namnet "Seattle" är slutrepliken i skräckfilmen "It lives". Där har en kvinna fött ett monsterbarn som så fort det föds ger sig ut och börjar mörda människor. Det anses att fostret blev missbildat av kemikalier som finns i luft, vatten, mat etc. Det startas en polisjakt på barnet. Pappan vill att det ska tas levande. Men polisen är korrupt och är mutad av de företag som är ansvariga för gifterna. Så polisen inte endast skjuter ihjäl barnet, utan massakrerar det med så många skott att det ska vara så söndertrasat som möjligt så att det inte ska gå att avgöra varför det blivit missbildat. När barnet sedan är dödat, och föräldrarna sätts i en polisbil, kommer så ett meddelande till en av poliserna. Han kommer fram och säger med allvarlig röst "Another one has been born in Seattle". Sedan dess kan jag inte låta bli att tänka på den repliken så fot jag hör namnet "Seattle"...

    ReplyDelete
  2. PS. Kollar filmen och den verkar heta "it´s alive"- I svensktextad version hette den "Det lever" så jag har alltid trott att originalet hette "It lives". Men det gjorde det tydligen inte.

    ReplyDelete
  3. Seattle figurerar ju indirekt även i "Twin Peaks" och i en skräckfilm som heter "The Hidden". Fast annars verkar Seattle vara den amerikanska storstad som väldigt länge hade *bäst* rykte. Låg kriminalitet, låg arbetslöshet, etc. Idag har Seattle däremot nästan samma dåliga rykte som resten av USA. Förknippar även Seattle med vänstergruppen "Freedom Socialist Party".

    ReplyDelete