Tuesday, February 21, 2023

Svenska sjukan är inte vad du tror



Förvånansvärt intressant text skriven av typ Djävulens sonson. 

Vården får inte ducka för svenska sjukan

12 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Det är något djupt vämjeligt över den nutida svenska folksjälen. Det är tydligen livets mening för oss att importera allsköns dysfunktionella människor och få dem att inse att det svenska sättet är så mycket bättre än alla andra sätt.
    Sverige är snart hela världens särskola.Men "personalen" blir färre och färre och "eleverna" fler och fler.

    ReplyDelete
  3. I vilket fall så är solljus på sommarhalvåret den absolut bästa metoden för att tillgodose sitt D-vitamin behov.
    Vid riklig solexponering på bar hud maxar man sin D-vtaminnivå, samtidigt som man ej kan överdosera genom att sola då kropoen slutar producera D-vitamin så fort man närmar sig överdos.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  5. En sak som slog mig är att många afrikaner och andra mörkhyade folkslag traditionellt har varit "lättklädda", vilket ju inte är så märkligt i tropikerna, och kvinnorna har rört sig utomhus lika mycket som männen, men inom vissa typer av islam kräver man heltäckande klädsel, vilket borde vara absurt även i Afrika, inte bara i Sverige.

    Eller kan livsmiljön på andra sätt ha förändrats negativt de senaste hundra åren eller så? Det kanske fanns källor för D-vitamin i Somalia när islam introducerades där, nu kanske de bara äter något slags somalisk version av skräpmat.

    Artikeln tar förresten upp förvecklingar i Jordanien när det gäller D-vitamin-brist.

    ReplyDelete
  6. Täckande klädsel är förmodligen det enskillt största problemet, särskillt för mörkhyade då dessa behöver längre tid i solen än ljushyade.
    Hade dock inte behövt vara ett problem om man åt som jägar/samlar-folk, dvs priorirerar annat än musklerna på sina byten. Det är så eskimåer undviker brist på både D-vitamin och en massa annat. Bortsett från protein så är muskler bland den mest ointressanta vävnaden hos djur.
    Det är märkligt hur många kulturer som i ett visst skede börjar överge inälvsmat och istället prioriterar kött.
    Tröttsamt när man hör köttätate kritisera vegetarianers kost med att den skulle leda till vitaminbrist när dessa köttätare nästan aldrig äter inälvsmat själva.

    ReplyDelete
  7. "Inavlade puckon som förmodligen fick för lite sol redan i somalia"...
    "Åk hem så kan ni frossa i inavel". Dina kommentarer blir mer och mer vidriga. Men de uppskattas säkert av de som vill bygga upp stormtrupper för att misshandla och döda flyktingar/invandrare. Förmodligen bryter en hel del av dem mot lagen om hets mot folkgrupp.
    Erik R

    ReplyDelete
  8. Jan Myrdal 21 januari 1968, då han fortfarande var vettig. Ordningsföljden på vilka som blir syndabockar kan förstås variera.
    "Men kom ihåg historiens lärdomar. Det som börjar med ropet 'slå bögen ihjäl' det brukar fortsätta... slå utlänningen ihjäl... slå kommunisten ihjäl.... till slut låter det: slå demokratbusarna ihjäl. Då ligger röken svart över landskapet och då är det försent att ångra sig".

    ReplyDelete
  9. Själv tycker jag Myrdal blev riktigt vettig på gamla dar, inte minst när det gällde bögerier.
    Höll på att skratta ihjäl mig åt hans skriverier om PRIDE-spektaklet när det var ett nykommet påfund i Sverige.

    ReplyDelete
  10. För övrigt sktev jag inget om att slå ihjäl någon, bara om att med tvångsmetoder säkra att D-vitaminet inte når hälsofarligt låga nivåer hos somliga.
    Är det någon som utgör en hälsofara för mörkhyade i Sverige så är det alla "antirasister" som skapat ett samhällsklimat där en så simpel sak som vitaminbrist blivit kontroversiellt att belysa.

    ReplyDelete
  11. "För övrigt skrev jag inget om att slå ihjäl någon" Nej, men retorik om inavlade puckon som bör åka hem etc. kan inspirera de som saknar spärrar mot att begå den typen av våldsaktioner.

    ReplyDelete